Opgericht op 30-08-1983: Welzijnsvereniging Bangsa Jawa Suriname ing Amsterdam (BJSA)

Een Welzijnsorganisatie voor Surinaamse Javaanse Nederlanders die 100% wordt gedragen door vrijwilligers. Er worden diverse activiteiten georganiseerd om de doelstelling te realiseren. Bij Bangsa Jawa speelt afkomst en cultuur een leidende rol maar ook de plek waar wij ons momenteel bevinden. De plek waar wij wonen, werken en leven. Een plek die anders is als die van je afkomst maar waar je nu in leeft en waarin je je weg moet vinden om je er goed in te voelen. Alle aspecten die hiermee te maken hebben maken we bespreekbaar en nemen we mee in onze activiteiten.

Tevens beschikken wij over een radiostation ”Radio Bangsa Jawa”.

DOELSTELLING

De doelstelling van Vereniging Bangsa Jawa is het emanciperen, participeren en integreren in de Nederlandse samenleving met als voorwaarde “bewustwording” van eigen identiteit en cultuur en het behartigen van de belangen van de doelgroep.

Door het organiseren van educatieve, sociaal-culturele en maatschappelijke activiteiten, worden de doelstellingen gerealiseerd:

• Educatieve activiteiten; computercursussen workshops en trainingen bv Sollicitatie training
• Maatschappelijke activiteiten; het signaleren van problemen en het geven van informatie of voorlichting. Sinds kort zijn wij gestart met een Ouderendagopvang voor de Surinaamse Javanen, De eerste in heel Noord Holland.
• Culturele activiteiten; cultuur stimuleren, promoten en onderhouden. Diverse Dans, muziek lessen en Kookworkshops. Traditionele avonden, waarbij er veel aandacht gaat naar de aankleding in traditionele stijl en div. lezingen.

Kortom bij Bangsa Jawa speelt afkomst en cultuur een leidende rol maar ook de plek waar wij ons momenteel bevinden.

De plek waar wij wonen, werken en leven. Een plek die anders is als die van je afkomst maar waar je nu in leeft en waarin je je weg moet vinden om je er goed in te voelen. Alle aspecten die hiermee te maken hebben maken we bespreekbaar en nemen we mee in onze activiteiten.

Lidworden
De beste manier om vereniging Bangsa Jawa te steunen is om lid te worden. Door lid te worden steunt u de vereniging en helpt u haar doelstellingen beter te verwezenlijken.

Tevens beschikken we over een radiostation.

24 uur per dag te beluisteren via : www.bangsajawa.nl of Download onze App via Google Play Store. Live uitzendingen : Ma – Vr: 17.00 – 20.00u | Za: 16.00 – 19.00 U | Zon : 14.00 – 19.00u. Bangsa Jawa is een plek waar iedereen welkom is die affiniteit heeft voor een andere cultuur. Waar jong en oud samen werken aan de toekomst, zonder je identiteit te verliezen. U bent meer dan welkom. Kom eens de gezellige sfeer proeven en kom vrijblijvend een keer langs.

Bezoekadres: Keienbergweg 97,1101 GG, Amsterdam
Telnr.: (+31)06-46262957
Telnr.: (+31)20-6699704 (radio)
Email: bangsajawa@yahoo.com
Website: www.bangsajawa.com
K.v.K.nr: 40534099 / Rekeningnr.:NL38INGB0002726685