Kerstmarkten 2023

By december 28, 2023Activiteit

Gezellige uitstapje naar kerstmarkten in Oberhausen en Dortmund

Op 16 december vertrokken we vanuit Bangsa Jawa aan de Keienbergweg 97 met 48 personen naar Duitsland. We stonden startklaar met onze koffers bij de bus en waren uiteraard enthousiast gecombineerd met wat gezonde spanning naar deze reis.

Rond 9.00 u vertrokken we eerst richting Oberhausen met de sympathieke chauffeur ……..

Er was een gezellige sfeer in de bus, die toen we Oberhausen bijna bereikt hadden, werd beproefd door een ‘ spookrijder’ ( er waren wegwerkzaamheden) waardoor we wel een poos in de file stonden.

In Oberhausen aangekomen was er een prachtige kerstsfeer aanwezig en kon er naar hartenlust geshopt worden. Er was ook een kerstmarkt waar we ons hart konden ophalen aan de heerlijke braadwurst, Sauerkraut, gepofte kastanjes en veel meer…….

Na de nodige inkopen gedaan te hebben vertrokken we naar onze hotel alwaar we de buurt konden verkennen en opzoek konden gaan naar een goed restaurant.

De avond werd voorgezet met wat potjes troefcall en dansen; dit laatste die helaas niet met luid muziek gedaan kon worden was wel erg gezellig.

Op 17 dec vertrokken we naar een kerstmarkt in Dortmund en konden daar prachtige foto’s maken tussen de schitterende kerstverlichtingen/ kerstversieringen en de grootste kerstboom van het land.

Er waren hier en daar wel wat teleurgestelde gezichten toen bleek dat de winkels gesloten waren aangezien het een zondag betrof.

Overall waren het 2 fijne dagen waarbij we samen een leuke tijd hebben kunnen doorbrengen, gezellig hebben kunnen praten,lekker hebben gegeten en wat van de fantastische kerstsfeer in Duitsland hebben kunnen meemaken.

Kerst, the most wonderful time of the year!!

Rita Djamenawi

Leave a Reply

Heb je een vraag?