Weekendje Lille

By oktober 9, 2019Activiteit

Reisverslag busreis naar Lille op 5 en 6 oktober 2019

Ik ben gevraagd om een reisverslag te schrijven maar voordat ik daarmee begin wil ik mezelf eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Anna Edhard en via een goede vriendin ben ik geïntroduceerd in de warme gezellige familie van de welzijnsvereniging van Bangsa Jawa.

Op zaterdag 5 oktober 2019 reisde Bangsa Jawa in een dubbeldekker bus met ca 83 gezellige mensen af naar het Franse plaatsje Lille. Het was stralend herfstweer en na een gezellige busreis mochten we uitstappen bij de mall Euralille met meer dan 120 (!!) winkels.

De meesten konden hier eindeloos genieten van het grote aanbod aan winkels, schoenen, kleding, tassen etc. etc. Voor degene die andere interesses hadden was er ook de mogelijkheid om Lille te ontdekken want in 2004 was Lille tenslotte de Europese Culturele hoofdstad.

Een deel uit de groep had tijdens de lunch trek in pekingeend en ging naarstig op zoek naar een Chinees restaurant. Een lunch nuttigen in een restaurant tijdens de voor ons gangbare lunchtijden bleek in Lille toch iets anders te gaan want tussen 14:00 uur en 17:00 uur gingen de meeste restaurants dicht. Rusttijd! Gelukkig waren er genoeg alternatieven en zo kon iedereen aan hun trekken komen.

Na deze leuke dag werden we aan het einde van de middag keurig naar ons Ibis Styles hotel gebracht. Degene die vermoeid waren hebben zich heerlijk kunnen terugtrekken in hun hotelkamer. Een deel had nog voldoende energie en ging verder met plezier maken in de lobby/ontbijtzaal van het hotel. Allerlei lekkernijen kwamen op tafel en werd over en weer uitgedeeld. Een deel (overwegend de jongeren onder ons ) bestelden bij
Mc Donald menu’s die in het hotel werden bezorgd. Er werd gelachen, gesmuld, gedanst, gekaart en veel torie’s gedeeld. Pure gezelligheid!

Zondagmorgen na het eenvoudige maar voedzame ontbijt keken we naar buiten en zagen we helaas dat de weersvoorspelling uit was gekomen…hujan/regen (oedan), hujan (oedan) en nog eens hujan (oedan)….

Dat mocht de pret niet drukken. Aangezien we met een bus vol zonnige mensen op reis waren, zijn we toch gewoon naar de zondagsmarkt gegaan. Met paraplu’s in de handen liep de één door de markt en ging de ander heerlijk ergens warm en droog zitten om iets te eten en/of te drinken.

Begin van de middag werden we wederom afgezet bij de mall. Helaas, helaas, was de grote mall gesloten. Er werd besloten eerder terug te reizen naar Nederland. De groep die zaterdag de pekingeend had misgelopen heeft zondag nog net voor vertrek kunnen genieten van een heerlijke lunch…drie keer raden….pekingeend!!.

Nadat wij zondag weer veilig bij het gebouw van Bangsa Jawa werden afgezet hebben we heerlijk kunnen genieten van de saoto traktatie van de twee jarigen, Linette en Rebo. Dank jullie wel voor de traktatie!

Kortom een geslaagd weekendje uit waaraan iedereen op zijn eigen manier leuke herinneringen aan zal hebben. We kijken nu al uit naar de volgende trip! .

Terima kasih aan alle organisatieleden van Bangsa Jawa.

Anna Edhard

One Comment

Leave a Reply

Heb je een vraag?