Dierenpark Taman Indonesia

By juli 27, 2023Activiteit

Blij en opgewekt stonden de senioren van Bangsa Jawa bij De Drecht op de bus te wachten die ons naar Taman Indonesia in Kallenkote -Overijsel zou brengen.En niet naar Arnhem zoals enkelen dachten (smile}.

Het weer was ons goed gezind, een licht briesje maar zonnig. Ondanks wij te horen kregen dat de bus helaas niet bij De Drecht ons kon ophalen maar boven op de dreef , bleef de goede stemming er in. In de bus plaats genomen werd, zoals gebruikelijk, verwacht dat de chauffeur zich aan ons zou voorstellen, maar jammer dat gebeurde niet. Niet getreurd hij heeft ons veilig heen en teruggebracht. Op de plaats van bestemming aangekomen uitgestapt en zoals gebruikelijk stonden onze fotografen klaar om mooie kiekjes te schieten.

Een mooi entree in de sferen van Indonesia.Sommige senioren hadden echt trek in een kopje koffie of thee met een lekker stukje spekkoek of wat anders. Het zonnetje scheen en het terras was uitnodigend. In groepjes gingen wij het park in. Taman Indonesia gaf ons een idee van de fauna en flora op de Indonesische eilanden. Verschillende vogelsoorten, vissen , kippen, bamboe en diverse kruidensoorten. Ik waande mij even terug op onze rondreis door Java En Bali.

Enkelen onder ons vroegen waar de apen waren want die hebben ze niet gezien. Maar niet getreurd want volgens mij waren wij toch de apen? ( smile). Het restaurant ook in Indonesische sferen. Nasi Rames, loempia, en heerlijke cocosijs en nog veel meer.Verder veel te zien en te koop in de winkel en het museum. Kleding, sieraden, boeken etc.

Om 15:00 uur stapten wij weer in de bus terug naar Amsterdam Zuidoost. Moe en voldaan hebben sommigen ook een dutje gedaan. Dat was weer een leuke dag georganiseerd door het bestuur en de vrijwilligers van Bangsa Jawa !

Hiervoor namens alle senioren HARTELIJK DANK !!!

Op naar de volgende trip.

Marijke Chiffrun- van de L’ IsleD

Leave a Reply

Heb je een vraag?