Top 20 – 2020

By | Activiteit | No Comments

TASYA ROSMALA – TATU #1

Tijdens de live uitzending van vrijdag 01 januari 2021 werd TATU – TASYA ROSMALA uitgeroepen tot lied van het jaar 2020 bij Radio Bangsa Jawa.  Luisteraars en fans konden de afgelopen weken hun favoriete song nomineren voor een plek in de top 20 en dat deden ze ook via bangsajawa.com.  Zie voor een volledig TOP20  onderstaandlijst

TOP 20 - 2020

  Top 20 -2020 
Nr Artiest Titel
01Tasya Rosmala Tatu
02Didi Kempot & Stanlee Rabidin Pamer bojo
03Didi Kempot & Yuni Shara Kapusan Janji
04Sabrina Tarnadi & Debby Natsir Cidro
05Paksi Raras Alit Band Lungiting asmara
06Maroef Amatstam Namung kowe
07Mantje Karso ft Hariette Mingoen Als je maar danst
08Denny Caknan Kartonyono medot janji
09Machiano Markus Bribi mi
10JeanieJoe sa fenie leti
11Dory Harsa My love
12 Isje Ralim & Raquel Sarina Sondroe joe
13Didi KempotKowe isik neng kene
14Georgy Nojoredjohello sayang
15ArtoetiantiKangen sliramu
16Arda Kagem ibu
17 AlphaMi sa tang lobi joe
18Kevin Cruickz Gelukkig
19RicomanNanga yu
20Music band DesireDesire jawa medley

Een Kerstverhaal

By | Activiteit | No Comments

Zondagmorgen om 11.15 uur.

Bij tante Suzy op 1-hoog wordt er aangebeld.

“Wie daar”.

“Is Henry van Bangsa Jawa, tante”.

“Oh. Henry. Van Bangsa Jawa. Kom binnen dan.. “.

“Nee tante. Is Corona. Ik blijf buiten”.

En zo ging dat ongeveer de 13de december bij diverse ouderen. Zij werden verrast met een bezoek van een aantal vrijwilligers. En die kwamen niet met lege handen.

Met als motto ‘uit het oog maar niet uit het hart’ wilde de welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam laten blijken de groep ouderen niet te zijn vergeten. Dus met goede moed en enthousiasme gingen op die koude decemberdag de vrijwilligers bij hen langs de deur om een tas vol lekkernijen af te leveren. Een enkeling die dat kon en nog mobiel haalden zelf hun pakket op aan de Paalbergweg en bleven eventjes na om een praatje te maken. Maar wel op anderhalve meter van mekaar. Met een mondkapje op.

En ondanks dat het korte ontmoetingen waren was het voor de ouderen een feestje. Weer iemand te kunnen zien en spreken van Bangsa Jawa. Het gemis van het bij elkaar komen op de maandag tijdens de dagbesteding in het verenigingsgebouw was voelbaar.

Ze hadden nu even de gelegenheid hun verhaal kwijt te kunnen. Zoals de oma die de afgelopen periode wel 4 keer was gevallen. Gelukkig niets gebroken maar de blauwe plekken zaten er nog. En een andere meneer die vertelde zich erg eenzaam te voelen. Niemand om je heen om mee te babbelen. Dat maakte hem verdrietig.

De hele dag thuis te blijven zitten om te voorkomen niet besmet te raken. Geen familie noch vrienden te kúnnen ontvangen zorgt ervoor dat mensen nu geïsoleerd raken. Vooral de seniore burgers treft dit het hardst. Met de Kerstdagen in het vooruitzicht is de welzijnsvereniging zich hier heel erg van bewust en met deze actie wilden zij wat meer oog en aandacht hebben voor deze toch al kwetsbare groep.

Op 14 december jl. bestond de ouderendagbesteding 11 jaar. Vóór Covid-19 werden de maandagen trouw en druk bezocht. Jaar in. Jaar uit. En het hoeft geen verder betoog om te benadrukken hoe belangrijk dit wekelijkse samenzijn voor de ouderen is. Om met elkaar te delen de herinneringen aan vroeger. Gezamenlijk mee te doen met de diverse activiteiten. En ter afsluiting van de dag een heerlijke maaltijd opgediend te krijgen. Dit alles wordt zo gewaardeerd.

Hopelijk komt er gauw een moment dat dit allemaal weer mogelijk zal zijn. Op welke manier en rekening houdend met veiligheidsvoorschriften, dat zal de tijd leren. Opdat ouderen, ongeacht de etnische achtergrond, wederom vrij en blij zich zullen aanmelden bij de dagbesteding. Want één ding moet u weten. Bij Bangsa Jawa is iedereen van harte welkom!

Ruth Kaiman

Amsterdam, 19 december 2020

Bezoekje ( Munjung)

By | Activiteit, Corona | No Comments

Sinds het begin van Corona uitbrak zijn alle activiteiten van de vereniging gesloten, zo ook de wekelijkse ouderendag besteding “ Ontmoeting Vol Betekenis”. We zijn rondje langs de vaste bezoekers en vrijwilligers geweest om gedag te zeggen, vragen hoe het hun gaat en ze laten weten dat we hun niet vergeten zijn.

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

By | Activiteit | No Comments

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

Een samenwerking met diverse Javaanse en Indonesische artiesten in Nederland.
Deze moeilijke en onzekere tijden vragen om samenwerking , eenheid en solidariteit. Middels deze video willen we een ieder een hart onder de riem steken.

Met dank aan :
Aidah Amatstam, Anisha Shravani, chantal Karijosentono,Ammier Tordjo, Arifien Amatstam , Artoetianti, Brian Lo , Clint Wirjosentono, Conswella Wongsokarijo , Dewi Asti ,Eddy Assan , Grace Nathalie, Idris Permata, Ilse Setroredjo, Ira herlina, Indah Onny, Isje ralim, Maroef Amatstam, Nina Sisca, Sergio Saman, Yanthi Lesmono

En speciale dank :
Paul Mertodikromo
Audio/video- mixing /editing

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19

By | Corona | No Comments

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 raakt ook onze vereniging.
Naar aanleiding van de specifieke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen heeft de Welzijnsvereniging Banga Jawa Suriname ing Amsterdam besloten al haar activiteiten tot en met 5 april niet door te laten gaan.

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:
-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Schud geen hand(en)

Wij danken u voor uw begrip.

TOP20 -2019

By | Activiteit | No Comments

AKU CINTA PADAMU – DORY HARSA STAAT OP #1

VRIJDAG 27 december 2019, werd er tijdens de live uitzending van de top20 bij RADIO BANGSA JAWA rond 18.45u “ AKU CINTA PADAMU “ uitgeroepen tot lied van het jaar 2019

Luisteraars, fans, bezoekers en omroepers konden de aflopen 2 weken hun stemmen/nominaties via bangsajawa.com uitbrengen. Er werd weer flink gestemd en daarvoor onze dank.

Zie hierdonder de complete lijst van de TOP20

TOP 20 - 2019

  Top 20 -2019 
Nr Artiest Titel
01Dory HarsaAku cinta padamu
02Didi Kempot & Dory Kangen Nickerie
03ISK ft Lilian Tordjo Mi lobi yu
04Xessionz ft Emmely & Petje Suryani
05Ricoman Brownskin baby
06Didi Kempot Lungo esuk mulih esuk
07Kasimex ft Elton Tanpo kowe
08Siti Badriah Lagi syantik
09Xessionz ft Emmely Gi yu
10Selection ft RaviIseh tresno kowe
11Oesje Soekatma & Indah Onny Urip rukun
12 Nia Dewi Mi gudu
13ISK ft Mantje Lekker ding
14Oesje SoekatmaOpo salahku
15Selection ft Debbie & AmmierSing tah tresnanie
16Via Vallen Banyu langit
17 Stanlee Rabidin Bopoh
18Idris Permata Tresno sliramu
19Kasimex ft Elton Kowe tah entennie
20Bryan LoSuriname

Viering 10 jr ouderdag besteding & jaar afsluiting

By | Activiteit | No Comments

Een prachtig versierde zaal, drankjes en heerlijke hapjes door een aantal senioren meegebracht en t feest kon beginnen. De sfeer zat er meteen goed in.

Het 10 jarig jubileum van de seniorendagbesteding werd ingeleid door voorzitter Carla Soemanta……. met een terugblik van hoe het allemaal begon en de zoektocht naar een geschikte locatie om de senioren een dagbesteding te bieden om vooral niet te vereenzamen.

Na de overheerlijke soep lieten de senioren zich van hun beste kant zien : niet alleen bij de Quiz waarbij hun geheugen op de proef gesteld werd was het een heus gevecht wie er als de winnaar uit de bus kwam, maar ook gingen de beentjes als professionals bij een poco poco dans van de vloer.

Natuurlijk kon bij zo”n feestelijke gelegenheid een bijzonder smakelijk diner niet ontbreken.

Heel bijzonder was het optreden van Dewi waarbij zij het leven van de vrouw in de Dessa en de Kampong met superieure elegantie vertolkte. Ook de Javaanse hofdans door de dansers van “Sinar Anyar” die zo stoer strijdvaardig een stukje geschiedenis van Java deden herleven mag zeker niet onvermeld blijven.

Grote dank ging uit naar het BESTUUR en de stoet van VRIJWILLIGERS (ja echt met hoofdletters) die niet alleen deze avond tot een succes maakten, maar vooral de drijvende kracht zijn om een organisatie als Bangsa Jawa te runnen.
Het optreden van Dewi Asty verhoogde de feeststemming .De avond werd feestelijk afgesloten met een mooie taart en een gezellige dansie met optreden van Soemi.

Linda Tjon

Weekendje Lille

By | Activiteit | One Comment

Reisverslag busreis naar Lille op 5 en 6 oktober 2019

Ik ben gevraagd om een reisverslag te schrijven maar voordat ik daarmee begin wil ik mezelf eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Anna Edhard en via een goede vriendin ben ik geïntroduceerd in de warme gezellige familie van de welzijnsvereniging van Bangsa Jawa.

Op zaterdag 5 oktober 2019 reisde Bangsa Jawa in een dubbeldekker bus met ca 83 gezellige mensen af naar het Franse plaatsje Lille. Het was stralend herfstweer en na een gezellige busreis mochten we uitstappen bij de mall Euralille met meer dan 120 (!!) winkels.

De meesten konden hier eindeloos genieten van het grote aanbod aan winkels, schoenen, kleding, tassen etc. etc. Voor degene die andere interesses hadden was er ook de mogelijkheid om Lille te ontdekken want in 2004 was Lille tenslotte de Europese Culturele hoofdstad.

Een deel uit de groep had tijdens de lunch trek in pekingeend en ging naarstig op zoek naar een Chinees restaurant. Een lunch nuttigen in een restaurant tijdens de voor ons gangbare lunchtijden bleek in Lille toch iets anders te gaan want tussen 14:00 uur en 17:00 uur gingen de meeste restaurants dicht. Rusttijd! Gelukkig waren er genoeg alternatieven en zo kon iedereen aan hun trekken komen.

Na deze leuke dag werden we aan het einde van de middag keurig naar ons Ibis Styles hotel gebracht. Degene die vermoeid waren hebben zich heerlijk kunnen terugtrekken in hun hotelkamer. Een deel had nog voldoende energie en ging verder met plezier maken in de lobby/ontbijtzaal van het hotel. Allerlei lekkernijen kwamen op tafel en werd over en weer uitgedeeld. Een deel (overwegend de jongeren onder ons ) bestelden bij
Mc Donald menu’s die in het hotel werden bezorgd. Er werd gelachen, gesmuld, gedanst, gekaart en veel torie’s gedeeld. Pure gezelligheid!

Zondagmorgen na het eenvoudige maar voedzame ontbijt keken we naar buiten en zagen we helaas dat de weersvoorspelling uit was gekomen…hujan/regen (oedan), hujan (oedan) en nog eens hujan (oedan)….

Dat mocht de pret niet drukken. Aangezien we met een bus vol zonnige mensen op reis waren, zijn we toch gewoon naar de zondagsmarkt gegaan. Met paraplu’s in de handen liep de één door de markt en ging de ander heerlijk ergens warm en droog zitten om iets te eten en/of te drinken.

Begin van de middag werden we wederom afgezet bij de mall. Helaas, helaas, was de grote mall gesloten. Er werd besloten eerder terug te reizen naar Nederland. De groep die zaterdag de pekingeend had misgelopen heeft zondag nog net voor vertrek kunnen genieten van een heerlijke lunch…drie keer raden….pekingeend!!.

Nadat wij zondag weer veilig bij het gebouw van Bangsa Jawa werden afgezet hebben we heerlijk kunnen genieten van de saoto traktatie van de twee jarigen, Linette en Rebo. Dank jullie wel voor de traktatie!

Kortom een geslaagd weekendje uit waaraan iedereen op zijn eigen manier leuke herinneringen aan zal hebben. We kijken nu al uit naar de volgende trip! .

Terima kasih aan alle organisatieleden van Bangsa Jawa.

Anna Edhard

NOSTALIGISCHE DAG VOOR SENIOREN @ KWAKU FESTIVAL 2019

By | Activiteit | No Comments

Het Participatie Team is een Stichting die door toenmalige prinses Máxima is opgezet over heel Nederland, met als doel dat de senioren vrouwen elkaar kunnen ondersteunen en versterken. De slogan “Samen staan wij sterk” wordt dan ook vaak gehoord.

Thans is de doelgroep van de Stichting uitgebreid met jong volwassenen die begeleiding nodig hebben. Het P-Team Amsterdam is een van de weinige organisaties die erg actief is. Het P-Team organiseert voor senioren van haar doelgroep iedere jaar een grote bijeenkomst op het Kwaku Festival.

Mevr. Moreen Dors, de vice voorzitter van P-Team vertelde dat zij de opdracht van de gemeente Amsterdam hebben gekregen om een selectie te maken voor de uitnodiging op deze verwendag. Daarbij wordt gedacht aan personen die niet zo gauw naar evenementen gaan, zodat zij uit hun isolement kunnen komen.

Gezien het beperkt aantal plaatsen op locatie zijn vele senioren helaas niet uitgenodigd. Bij de vraag waarom er niet een grotere tent is opgezet om meer bezoekers te kunnen ontvangen werd geantwoord, dat de organisatie van de bijeenkomst dan vanwege een tekort aan vrijwilligers niet haalbaar zou zijn.

De groep enthousiaste vrijwilligers van P-Team werd aan het publiek voorgesteld. Chapeau voor de organisatoren en vrijwilligers van het P-Team.

Op uitnodiging van P-Team mochten ook dit jaar senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam deelnemen aan de jaarlijkse verwendag op het Kwaku Festival. Senioren die een stadspas met een groene stip hebben konden onder begeleiding aanwezig zijn op de bijeenkomst. Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam was goed vertegenwoordigd door 10 senioren en 2 begeleiders.

Er werd afgesproken om op zaterdag 20 juli 12.30 uur te verzamelen bij het Anton de Kom plein en vandaar uit naar het Kwaku Festival terrein te lopen.

De dag begon met regenbuien. Gelukkig klaarde het op toen de senioren 1 voor 1 verschenen en vervolgens naar de plaats van bestemming liepen.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam werden op vriendelijke wijze ontvangen door de gastvrouwen/-heren van P-Team.

De zaal liep al spoedig vol met dames en heren uit verschillende senioren organisaties en woongroepen in Amsterdam. Een ieder werd voorzien van een

lunchpakket. Een flesje water, lekkere frisdrank en versnaperingen ontbraken er niet.

Het evenement werd geopend door de voorzitter van het P-team. Daarna volgde  een spectaculaire gym-sessie met dans waaraan alle aanwezigen meededen.

Er waren verschillende optredens. Zo werden gedichten voorgedragen. Er werd ook info gegeven omtrent de donor wet. De senioren van de dagbesteding BJA hebben 2 Poco Poco dansdemonstraties gegeven, die erg in de smaak zijn gevallen bij het publiek. Hiervoor kregen zij een daverend applaus.

Aan de jarigen in de maand juli is ook gedacht. Zij kregen allen een verjaardagsboeket van het P-team.

Tegen 16 uur  kregen de senioren een warme maaltijd, netjes in boxen verpakt. Het menu bestond uit moksi alesi met kip, zuurgoed en bakbanaan. Iedereen deed zich hieraan goed en heeft smakelijk gegeten.

Na het eten was er gelegenheid tot dansen met een Kaseko groep die prachtige muziek ten gehore bracht. Het dans minnend publiek was niet meer te houden en danste met veel plezier met elkaar.

Tegen 17.00 uur werd de trekking van de loterij gedaan. Menige gelukkige winnaars gingen met een prijs naar huis.

Om 18.00 uur werd deze happening beëindigd en de senioren gingen tevreden naar huis of bleven nog even op het terrein van het Kwaku Festival om te genieten van het avondprogramma van het Kwaku Festival.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam en alle andere aanwezige senioren hebben met veel plezier deel genomen aan deze activiteit. Ze waren een dagje op stap en hebben vele bekenden kunnen ontmoeten.

Met dank aan de gemeente Amsterdam, het P-Team, de seniorenbegeleiders(bjsa) en de organisatoren van het Kwaku Festival.

27 juli 2019, Mbulan.

 

Dagje Orchideeen Hoeve

By | Activiteit | No Comments

Maandag 22 juli 2019 om 10.00 uur. Daar gaan we dan. Onze leider Mas Hendrik (omoe) heet ons welkom in de bus voor onze trip naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Een bustrip georganiseerd door Welzijnsvereniging Bangsa Jawa.

“Fasten Your seatbelt” anders kunnen wij niet vertrekken roept onze Mas Hendrik streng om .

Daar aangekomen kon je je eigen gang gaan. Er is zoveel te zien. Je weet niet waar je moet beginnen. We komen in een ruimte met allerlei verschillende soorten orchideeën. Wij waren niet weg te slaan uit deze ruimte. Je bent geneigd gelijk wat mee te nemen. De mogelijkheid was er om diverse orchideeën en hebbedingetjes te kopen uit de winkel.

Wat is de Orchideeen Hoeve?

De orchideeën Hoeve is een ruimte van ongeveer 25.000 m2 en bestaat uit de orchideeëntuin/kwekerij, Amazone regenwoud, Lorituin, Vlindervallei, “zwevende” bloementuin, en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit naar al dat bloemenpracht. Maar er was nog veel meer. Ook diverse diersoorten komen voorbij zoals de Alpaca’s, Flamingo’s, Aapjes en schildpadden. De diverse vissoorten niet te vergeten de Koi, Goudkarpers en Roodstaartmeervallen. Kortom, mooi om te zien, te veel om op te noemen.

Mijn favoriet de Lori’s. In de Lorituin kan je de Lori’s (papegaaitjes) afkomstig uit Australië bewonderen. Bij de ingang kan je een cupje nectar kopen en de Lori’s voeren. Die komen op je arm of schouders om uit het cupje te slurpen. Ik was niet weg te slaan bij die mooie Lori’s. Kan ik er 1 meenemen?

In het Amazone regenwoud veel herkenbare bloemen en planten. Je waant je gelijk in je geboorteland Suriname of voor anderen “de Tropen”!

Hier en daar kon je in alle rust op een bankje zitten en het bloemenpracht bewonderen. Vooral in de “zwevende tuin”. Heel mooi in elkaar gezet en wat een rust. In één woord prachtig!

Zoals altijd alleen maar leuke en spontane mensen die meegaan. Mbulan heeft ons vermaakt met haar raadsel en dubbelzinnige verhalen. Er werd veel en hard gelachen tijdens het nuttigen van een lunch in het restaurant.

Om 5 uur reden wij terug naar Amsterdam Bangsa Jawa. Daar werden wij verwend met Nasi ala BJSA. Na zo een trip gaat je maag knorren! Al met al het was de moeite waard om de Orchideeën Hoeve te mogen bezoeken en te bewonderen. Namens een ieder die mee zijn gegaan, DANK JE WEL VOOR DEZE PRACHTIGE DAG!

Annette Wirdjo

Diner en dans Buurthuis Holendrecht

By | Activiteit | No Comments

Verslag senioren bangsa jawa amsterdam naar buurthhuis Holendrecht.

Een paar maanden geleden werd onze activiteitenbegeleidster mevr Hillegoda Tanoesetiko benaderd door mevr Alida Landbrug. De senioren werden uitgenodigd voor een gezellige dans en diner dag in het buurthuis van Holendrecht.

Mevr Alida Landbrug is oprichster van de informele dagbesteding “Huntu Makandra”.

Op 2 juli was de acitiviteit van Hunta Makandra. Dit werd geopend met een dj van 16:00u tot 17:30u.

Om 18:00u tot 20:00u werd er samen gedineerd. De entree bedroeg € 5,-.

Dit evenement werd 3 weken tot een maand van te worden medegedeeld aan de senioren tijdens de samenkomst op de maandag. Velen waren erin geïnteresseerd.

Gister 2 juli 2019 was het zover. De in totaal 65 gasten druppelde binnen en werden hartelijk ontvangen door de organisatie. Iedereen kreeg bij de ingang een gekleurde stickertje. Dit gaf aan, aan welke tafel tafel je mocht zitten.

De stoelen en tafels raakte al gauw bezet.De gasten deden zich tegoed aan een drankje en onderlinge gesprekken. De dj begon op tijd met het afdraaien van de muziek en de gastvrouwen-heren braken het ijs door de gasten te halen voor een dansje. Deze gastvrouwen-heren zijn leden van een ballroom-stijldansclub. Zij waren te herkennen aan een badge die ze droegen.

Er onstond een gezellige sfeer en iedereen begon zich over te geven aan de muziek.

Het was mooi om te zien hoe divers de bezoekers waren, erg multi culti.

Met het danspaleis mag je een plaatje aanvragen variërend van 1800 tot heden. Nadat je een verzoekplaatje had aangevraagd werd de kleur van de tafel aangekondigd en dan werd jou plaatje afgedraaid. er werden verschillende genres van muziek aangevraagd en gedraaid. Een ieder deed mee, ook met de polonaise zelfs met de griekse dans.

Voor het einde van de dans sessie mochten de senioren van Bangsa Jawa een poco poco dans demonstreren. Een ieder deed mee op de tonen van “gemu Famire”. wat waren de senioren van de dagbesteding BJSA trots dat de dans in de smaak was gevallen en dat er een grote animo was onder de gasten die spontaan meededen met de danspasjes.

Wij kregen een daverend applaus en na het afdraaien van de laatste 2 nummers mochten wij plaats nemen in het restaurant voor het diner.

Er hebben zich meer mensen aangemeld voor het diner. Er werden nog meer stoelen aangesleept en nog meer tafels gedekt om voldoende plaats te nemen voor meer dan honderd personen.

Het bereiden van het eten werd verzorgd door “Resto van harte Amsterdam’. de chef-kok sprak een welkomst woord uit en stelde de helpende koks aan het publiek voor.

Het diner bestond uit drie gangen menu. Het voorgerecht was een Mexicaanse salade. De sfeer in het restaurant was gemoedelijk te noemen. Ondanks je niet met volle mond mag praten, hoorde je toch een luid geroezemoes, goede interactie en iedereen sprak met elkaar.

Het hoofd gerecht bestond uit kipsaté, gebakken aardappel en tomaten salade.

Tot slot volgde het toetje, een heerlijke wafel en appel compote.

Ik heb de chef-kok persoonlijk bedankt en hem de beste complimenten gegeven. Iedereen was voldaan en had hun buikje vol gegeten. Na een korte babbel bij het afscheid nemen van elkaar ging iedereen zijn eigen weg naar huis.

Kortom dit uitje was wederom geslaagd en het eerst volgende uitje is een bezoek aan De Orchideeën hoeve, op 22 juli.

Chapeau voor mevr H. Tanoesetiko die deze uitjes mogelijk heeft gemaakt voor de senioren van de dagbesteding “ontmoeting vol betekenis” van BJSA.

 

Woensdag 3 juli 2019,

Mbulan

 

Stedentrip London

By | Activiteit | No Comments

Op donderdag 30 mei waren alle reizigers keurig op tijd bij het gebouw van Bangsa Jawa om 4 uur in de ochtend om te vertrekken naar London.  In de bus sliepen de meesten van ons.  Het was een rustige rit . Naarmate het daglicht opkwam begon de gezelligheid met bekende muziek van verschillende genres . Er waren heel wat talenten die meezongen .Wat heel fijn was dat er ook behalve eten ook persoonlijke ingredienten als humor,harmonie en liefdevol zijn voor elkaar aanwezig was.

Tijdens de overtocht van Calais naar Dover werden we verrast door Omoe(namens Bangsa Jawa) die aan een ieder van ons een lekker brood met bakkeljauw gaf.
En aangekomen in Dover riep Bas van Tienderen onze lieve buschauffeur dat we een paar uren in Canterburry mochten verkennen. En niet vergeten onze fotografen Hendrik Siban en Henry Soemanta die ons onvergetelijk momenten hebben vastgelegd.

We logeerden in Holiday Inn in Harlow dat ongeveer een uur rijden is naar London. Savonds hadden we troefcall ,poco poco.lekkernijen. En stiekem sterke drank in bier flesjes . Er waren een paar engelsen die ook meededen met poco poco.Allemaal een gezellige boel met veel gelach.Het leek een invasie van ons die het hotel in leven bracht. Echt het surinaams javaans thuis gevoel in UK. In London kon een ieder of in groepjes zijn eigen weg volgen. Een boottocht op Theems van Greenwich naar Westminster was de moeite waard om te varen. London eyes en de Towerbridge en geweldige gebouwen te bewonderen . 1 tip beware of sommige taxiritjes. Voorbeeld als je van china town naar waterloo place gaat .Dat is ongeveer 6 minuten lopen vandaan . Als toerist kunnen ze je naar waterloo station brengen waardoor de taxi je meer kunnen chargen voor ze je naar waterloo place brengen. Alles liep gesmeerd dankzij het bestuur van Bangsa Jawa en medewerking van Bas buschauffeur. Het waren top dagen met zijn allen .

We hebben allemaal genoten en heel wat gelachen en dat alles maak het voor een onvergeetlijk reis naar London. En is zeker voor herhaling vatbaar en aan te bevelen aan anderen die graag meewillen voor de volgende keer. Bedankt iedereen voor jullie inzet en moeite.

Soso lobi.
Marlene Tjon

Cursus Omong Jowo

By | Activiteit | One Comment

Vijf jaar geleden was het de laatste keer dat door Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam de cursus ‘Omong Jowo’ werd verzorgd. Destijds gaven 12 personen zich op en vol enthousiasme ging men de cursus in om twee maanden later met goed gevolg deze af te ronden.

Vanwege herhaalde verzoeken de afgelopen periode en de behoefte om in eigen moedertaal te kunnen communiceren met elkaar en met ouderen heeft de Welzijnsvereniging gemeend om weer te starten met een nieuwe cursus en wel op 17 februari jl. De animo was groot en het aantal aanmeldingen was ten opzichte van het jaar 2014 zelfs verdubbeld.

De eerste introductiedag werd gestart met een kennismakingsronde en informatie over de lesstof welke voor een ieder makkelijk en toegankelijk. Deze omvat spelling, luister-, lees- en spreekvaardigheid zowel bij het informele taalgebruik ‘Ngoko’ en formele taalgebruik ‘Krama’. Tien zondagen zijn er voor uit getrokken voor het doen behalen van het uiteindelijke doel van alle cursisten, namelijk ‘Omong Jowo’.

Uiteraard wenst Bangsa Jawa aan allen veel succes maar hoopt bovenal dat na afloop er met veel plezier zal worden terug gekeken op deze cursus.

Ruth Kaiman

Amsterdam, 18 februari 2019

Top 20 -2018

By | Activiteit | No Comments

CYA – OJO NINGAL AKU staat op Nr.1

Luisteraars, fans, bezoekers en omroepers konden de aflopen 2 weken hun stemmen via  bangsajawa.com uitbrengen op de ruim 50 nrs dat bij Radio Bangsa Jawa zijn gedropt.

Vrijdag 28 December 2018, werd er tijdens de live uitzending van de TOP 20 bij Radio Bangsa Jawa rond 18,45u , “ OJO NINGAL AKU “ uitgeroepen tot lied van het jaar 2018!

Zie voor de  complete lijst hieronder.

Top 20 - 2018

  Top 20 -2018 
Nr Artiest Titel
01CYAOjo Ningal aku
02Angracia SowidjojoAku wis rah kuwat
03Gafa Rock Fawaka sayang
04Valerie & Goergy NojoredjoKangen
05Emily Young Sayang sayang
06Oesje Soekatma Percoyo
07CYA A fas fa
08Gafa Rock Wengi iki
09Oesje Soekatma ft
Stanlee Rabidin
Bocah ayu
10AnishaMi sa wakti joe
11RJ & Mantje KarsoRa jodo
12 Mantje K & Angracia Kong na mi
13Mantje K & Aidah
Amatstam
Alladey nanga yu
14Scrappy W & Emmely Saamaka lio
15Ritchie Natsir Aan m'n zij
16Via Vallen Bidodari kesleo
17 Georgy NojoredjoNguber trisni liyo
18Eddy Assan Ojo lali
19Mantje K & John ClayNomo yu
20Ammier TordjoIsih verliefd

JAARAFSLUITING Ouderendag besteding “Ontmoeting volbetekenis”

By | Activiteit | No Comments

Op maandag 17 dec jl. vond de jaar afsluiting van de senioren dagbesteding plaats. Vrijdag 14 december bestaat de dagbesteding “ontmoeting vol betekenis” 9 Jaar.  De voorbereidingen werden al van te voren gedaan en de tafels werden op de zondag reeds mooi gedekt in prachtige kerstfeest sfeer.

Om 12.00u was de inloop met koffie, thee en koek. Er  waren al heel wat mensen aanwezig, de dames in mooie longdress en de heren in wit overhemd met vlinderdas. Mevr. Hillegonda, activiteiten begeleidster, verwelkomde de gasten en hield een openingsrede. Er werd in het kort een resumé gehouden van de activiteiten in het jaar 2018.

Deze waren oa : bezoek aan paleis het Loo, safaripark Beekse bergen, Joods museum, busreis Parijs, braintraining . Daarna nam de voorzitter van Bangsa Jawa  mevr. Carla Soemanta het woord over en gaf aan dat al deze activiteiten niet mogelijk zou zijn zonder een vaste team vrijwilligers, sponsoren en donateurs van lekkernijen. Zij sprak ook de wens uit voor mooie kerstdagen en een goed nieuwjaar.

Aan de vrijwilligers is er een woord van dank en waardering uitgebracht en ze mochten een orchidee en enveloppe met inhoud in ontvangst nemen uit handen van het bestuur. Na de huldiging van de vrijwilligers werd er soep en warme snack uitgedeeld.  Het programma voortgezet door de heer Nectar, die info gaf over alternatieve geneeskunde cq oso dresie/geneeskrachtige kruiden.

Er volgde een korte pauze, waarbij er hapjes werd uitgedeeld. Een toast op een goed en gezond nieuwjaar met champagne hoorde erbij. Na de pauze gaf ik, Mbulan een stand up comedy show weg, die bij menigeen bij zal blijven. Vervolgens kon men in de pauze langs het lopend koudbuffet om op te scheppen. De gerechten waren heel professioneel gegarneerd en opgediend en zag er heel uitnodigend uit, iedereen heeft zich tegoed gedaan aan de feestmaaltijd. De bar was voorzien van fris drank, herbergier, thee en koffie.  Het programma werd vervolgd door mevr. Kamperveen, die een prachtig gedicht heeft voorgedragen. Gevolgd door Pastor Antoon Sisal, die het lied “MATUR NUWUN SIMBA” ten gehore bracht onder keyboard begeleiding van de heer E. Pasaribu. Dit lied omschrijft de komst van onze voorouders uit Java naar Suriname, onder erbarmelijke omstandigheden.

Hierna werd er gezorgd voor een grappige verrassing. Iedereen kreeg een masker en moest het opzetten.  Mbulan vervolgde gemaskerd het programma met een 2e deel comedy…zij heeft ervoor gezorgd dat het eten is gezakt door het schuddebuiken. Als afsluiting heeft men de benen losgegooid op de dansvloer op de tonen van mooi muziek. En om 17.30u verlieten de gasten, na elkaar fijne feestdagen toe te wensen, het gebouw.

2018 was een goed jaar en wij hopen dat wij volgend jaar met goede moed, vol motivatie eninspiratie de senioren mogen verwelkomen op de dagbesteding “ ontmoeting vol betekenis”.

Mbulan Yvonne

18 december 2018

35 Jaar Bangsa Jawa ing Amsterdam

By | Activiteit | No Comments

Denk in superlatieven en het klopt allemaal als men het heeft over het verjaardagsfeest van Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam ter gelegenheid dat zij op 30 augustus jl. vijfendertig jaar bestond. Via social media uitsluitend positieve en lovende reacties dus om nu nog eens te moeten vermelden hoe geweldig het was dat gelooft u inmiddels wel. Des te meer een reden om de volgende keer er zeker bij te zijn als er weer een grote evenement wordt gehouden.

Wat u in elk geval wél moet weten is dat het organiseren van een dergelijk feest een gedegen voorbereiding vergt. Maandenlang, door de stille krachten, zowel voor – als achter de schermen.

Af en toe was het ook nodig om stevig te brullen en te duwen om mensen en andere betrokken partijen in beweging te krijgen. Nog net geen bloed en tranen wel veel zweet. Keihard werken. En geheel vrijwillig. Uiteindelijk heeft alle inzet, moeite en liefde voor de vereniging zijn vruchten afgeworpen wat heeft geresulteerd tot dit mooie feest afgelopen zaterdag 1 september.

Maar het was niet de alleen de hulp van de toegewijde vrijwilligers. Het volgende is evenzo belangrijk en zonder wie dan ook voor te trekken tevens alle lof en oneindige dank aan de diverse sponsoren en donateurs die met hun steun en genereuze gestes het mede mogelijk hebben gemaakt dat men volop kon genieten van deze geslaagde dag.

Mocht het zijn dat u eens een aardig gebaar zou willen doen richting Welzijnsvereniging Bangsa Jawa bij door hen te ontplooien toekomstige activiteiten neemt u gerust contact op met het bestuur.

Ruth Kaiman

Amsterdam, 9-9-2018

 

 

 

 

 

 

 

viering 35 jaar Bangsa Jawa

By | Activiteit | No Comments

Op 30 augustus 2018 bestaat de Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam 35 jaar.

Om zo een zevende lustrum niet ongemerkt voorbij te laten gaan heeft men gemeend om met een ieder die de vereniging een warm hart toedraagt op zaterdag 1 september a.s. dit heuglijke feit te vieren en wel in het gebouw van Kristal Party & Events aan de J. Rebelstraatstraat 21 in Amsterdam Osdorp.

De middag wordt veelal gevuld met culturele activiteiten zoals Jaran Kepang, Terbangan, optreden Sinar Anyar (klassiek javaanse hofdansen) en een wervelende klederdrachtshow (reis door Indonesië). In de avond heerlijke nostalgie -wie kent hen niet vanuit de eigen tienerjaren- met Eddy Assan en Silvy Singoredjo. Eveneens als special guest aanwezig is Bryan Lo. And last but not least DJ Cliffhanger en muziekformatie 2*Remember.

En uiteraard zoals het een échte Bangsa Jawa feest betaamt zal er volop eten en drinken verkrijgbaar zijn en diverse kraampjes met lekkernijen.

Inmiddels is het mogelijk om nu al toegangskaarten te bestellen/kopen dus wees er op tijd bij. Voor meer informatie verwijzen wij u dan ook graag naar de facebook pagina van Bangsa Jawa.

 

Ruth Kaiman

Amsterdam, 22 juli 2018

Stedentrip 2018

By | Uitje | No Comments

Parijs. Afgelopen vrijdagavond omstreeks 10 uur. In de wijk Vélizy stopt chauffeur Johan van Bovotours zijn dubbeldekker voor het Holiday Inn Express Hotel.

Als de deuren zijn geopend stromen 88 personen de bus uit. Een beetje moe van de lange rit en de dag die voor allen al vroeg begon. Die ochtend werd iedereen geacht om 7.45 uur aanwezig te zijn bij het gebouw van Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam. Tegen negenen vertrok de bus om zeven uren later te arriveren in de stad van de liefde.

Na aankomst en om tijd te winnen kreeg de groep volgens program de gelegenheid om die middag gezellig te slenteren in de kunstenaarswijk Montmartre. Vanwege het mooie warme weer was dit toeristisch trekpleister uitzonderlijk druk en besloten de meeste mensen om ergens in de buurt een kop koffie te drinken of in één van de vele restaurantjes te eten tot de bus hen weer zou ophalen.

Op de zaterdag was een stadsrondrit gepland met tussendoor voldoende stops zoals op de Champs-Elysees en de Joodse buurt Le Marais. Voor degene die de stad op eigen houtje wilden verkennen was dit natuurlijk ook mogelijk. Zoals de vijftal jongelui die hadden besloten de dag door te brengen in Euro Disney. Die hebben zich in het pretpark uitstekend vermaakt vertelden zij later. Tenslotte werd de tweede dag afgesloten met een nachttour. Beroemde bouwwerken zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Notre-Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Opéra en nog vele anderen worden prachtig verlicht en veranderen Parijs in de Lichtstad.

Zondagmorgen. Na het ontbijt stond de hele hal voor de hotelreceptie vol met trolleys en plastic tasjes waarin de gekochte souvenirs. Uitchecken en hierna de laatste uurtjes van deze city-trip nog even voortzetten voordat we zouden terugrijden naar Amsterdam om daar de Bangsa Jawa thuisblijvers dankbaar in de armen te sluiten vanwege de hartelijke ontvangst met heerlijke kopje saoto-soep. En de gele sambal.

Maar eerst een uitgebreide bezichtiging van de Eiffeltoren. Het markante stalen monument dat is gebouwd aan de linkeroever van de Seine in het 7de arrondissement. Aangezien online de tickets reeds uitverkocht waren en mega lange rijen zich gevormd hadden voor de kaartverkoop werd de herinnering aan de Eiffeltoren maar vastgelegd met het mobieltje vanaf de begane grond.

En om 14.00 uur was het zover. Met pijn in het hart namen wij afscheid van Parijs. De stad van de liefde. Of er dat weekend “stelletjes” zijn ontstaan? De tijd zal het leren…

 

Asmo Lasimin

Amsterdam, 11 juni 2018

Standup Comedy 2018

By | Activiteit | No Comments

Voor alles is een eerste keer. Na 3 jaar achtte men blijkbaar de tijd rijp om eindelijk eens de plannen uit de kast te halen. En toen was daar: Dwight Frijmersum, Aries Sporkslede, Raoel  Fateh Mahomed, Mo El Khamssi. Et voilà. STANDUP COMEDY.

Voor eerder genoemde heren was het zeker niet de eerste keer. Wél bij Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam. Zondagmiddag 4 maart jl. Net voor vier uur begon de show en Dwight mocht het spits afbijten. Een opsomming van de line-up en hun staat van dienst.

Alle door de wol geverfde vaklui die de afgelopen jaren hard aan de weg hebben getimmerd om te komen waar ze nu zijn in de comedy wereld. Hun sporen hebben ze inmiddels ruim verdiend. Eigen shows en opgetreden met de groten der aarde. Vier entertainers, verschillend in stijl en persoonlijkheid, zorgden ervoor dat het publiek zich kostelijk heeft vermaakt.

Dat ze hier aardig in zijn geslaagd moge blijken uit de lovende reacties, want de organisatie werd overspoeld met vragen of er reeds plannen waren voor een tweede editie. Hopelijk hoeven wij niet nog eens 3 jaar te wachten op: Mo, Raoel, Aries en Dwight.

 

Ruth Kaiman

Amsterdam, 18 maart 2018

65
Awards Won
268
Completed Designs
37
GitHub Repo's
439
Cups of Coffee