Stan & Stan – Terpaku #1

By | Music | No Comments

STAN & STAN – TERPAKU # 1

Op vrijdag 30 december werd er tijdens de LIVE uitzending van de TOP20 bij Radio Bangsa Jawa , STAN & STAN – TERPAKU UITGEROEPN TOT LIED VAN HET JAAR 2022. 25 jaar na zijn 1e #1 hit SLEGEDEK en met de hulp van Stanley Sardjoe staat Stanlee Rabidin voor de 2e keer op #1 bij Radio Bangsa Jawa. Er werd dit jaar weer flink op de poll gestemd, dankjewel daarvoor en voor een complete TOP20 , zie hieronder

Top 20 - 2022

Top 20 -2022
Nr Artiest Titel
01Stan & Stan Terpaku
02Bryan Lo ft Lia CentilAku kangen kowe
03Denny Caknan ft Abah Lala Ojo dibandingke
04Kurnia Dewi Opo pancen kowe uwes lali
05Marcus Nahar Fu tego nanga yu
06SkylorUma fu mi ati
07Eddy Assan Mi lobi yu
08Indah Onny Mendung tanpo udan
09Rowan Soekatma Krosso angetmu
10Ria Sandy Ervinna Suloyo
11John Clay & ConswellaJouw vibe
12 Damian TjokropawiroAyu putih
13Bryan Lo Libie de so keba
14SihoOjo dibandingke
15Ammier TordjoAku seneng, aku tresno
16Mardina ft Mantje KAdoh marang kowe
17 Georgy EntertainmentSayangku reggae mashup
18SilvioLieveling
19Niken Yra ft Salimin AmatSayangku siji kowe
20Eko Kulo nuwun
.

Fries Museum

By | Activiteit | No Comments

Enkele weken geleden maakte Hillegonda ons blij met de mededeling dat we door de Vriendenloterij een uitje aangeboden kregen.

Eindelijk was t zover, op donderdag 3 november om 9.15  vertrokken we met een volgeladen Museumbus naar het Fries Museum in Leeuwarden, en werden verwend met koekjes door Bangsa Jawa en  cake van Mbulan.

Via de afsluitdijk  reed onze chauffeur ons veilig naar het museum waar onze gastvrouw Marijke ons opwachtte en konden we gelijk aanschuiven voor koffie of thee. Voor de rondleiding werden we in 3 groepen verdeeld en de tentoonstelling Vrijheid, vetes, vagevuur gaf een goed beeld van de Friezen in de middeleeuwen. In Friesland draaide het om eer en aanzien bij de rijken, de vrouwen bekleedden zich met heel veel sieraden. De rijken toonde hun aanzien in de kerk door geld  te geven om zodoende na hun dood, korter in het vagevuur te hoeven. Concurrentiestrijd tussen families en clans werd uitgevochten door langdurige vetes waarbij ze hun eigen rechter speelden. Een indrukwekkende tentoonstelling.

Gelukkig  konden we na de rondleiding in pais en vrede genieten van een lekkere lunch, en al zingend in de bus onze terugreis beginnen.

Al met al een heel gezellige dag, waarbij we mekaar weer beter hebben leren kennen, Dank aan de Vriendenloterij, het bestuur van BangsaJawa , de vrijwilligers en alle senioren.

Op naar het volgend samenzijn

Linda Tjon

SEP22

By | Activiteit | No Comments
Als deelneemster, van de groep van Bangsa Jawa tijdens de Southeast Parade, vond ik het persoonlijk heel spannend. In de zin van: wat zal mij te wachten staan?

Het was voor mij en mijn dochter Chloë (10) de eerste keer meedoen aan dit evenement. Ik heb meteen “ja” gezegd, toen het mij werd gevraagd. Ik ben heel gek op mijn cultuur: de klederdracht, de verschillende danssoorten( vooral de kleding die je aantrekt bij een optreden). In mijn jeugd heb ik zelf in een javaans dans-en gamelangroep gezeten. Dit wil ik ook zo overdragen aan mijn kinderen. Als Javaan moet je niet vergeten vanwaar je komt. 

Tijdens de Parade zag ik ook andere groepen van verschillende cultuurachtergronden en ze waren ook zo prachtig gekleed. Beetje vermoeiend de eerste keer lopen, volgendjaar loop ik zeker weer mee en ik hoop dat de groep groter zal worden. 

Als laatste zou ik willen zeggen: aarzel niet om mee te doen de eerst volgende Southeast Parade van Bangsa Jawa. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. 

Met vriendelijke groeten,

Cheryl Sanradji

We zijn weer on air

By | Activiteit, Music | No Comments

Door een  grote storing bij het datacentrum, zijn we de afgelopen 3 dagen offline geweest. Alle data zijn verloren gegaan, waardoor we opnieuw moeten starten en alle aanpassing moeten doorvoeren , dit houd in dat wij voorlopig alleen via onze website te beluisteren zijn. Via onze APP zijn we voorlopig niet te ontvangen, er wordt  aan gewerkt en tot die tijd dus alleen via : www.bangsajawa.com  | www.bangsajawa.nl te beluisteren.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en hopen je weer te verwelkomen.

Veel luisterplezier toegewenst.

IOS App

By | Activiteit | No Comments

En daar is ie dan eindelijk, onze ios app. De lang verwachte ios app is een feit en is net als de android (Google Play Store)versie gratis te downloaden( App Store). Wacht niet te lang met installeren en geniet 24/7 van de mooiste pop jawa songs.

Ingezonden Dagje Keukenhof

By | Activiteit | No Comments

Yes, op 25 april 2022 ging ik een busreis maken met Bangsa Jawa naar Keukenhof.

Zo’n uitje is altijd heel leuk en gezellig, want ik ontmoet mensen, die ik jarenlang niet meer zie en ik maak nieuwe vrienden. Bij Bangsa Jawa is het eén grote familie.

Voordat de reis begon, kregen wij warme drankjes aangeboden; wat een welkom!

In de bus was het lachen, want Mas Singo, nam ons af en toe in de maling en de chauffeur was ook wel grappig. Keukenhof is mooi, maar de tijd vloog zo voorbij .

Terug bij Bangsa Jawa kregen we weer, lekkere warme drankjes en als verrassing ook nog een portie eten. Hoe mooi is dat. Ondanks, dat het weer niet zo geweldig was, kan ik terugkijken, op een geslaagd uitje.

Iemand, die voor het eerst meeging, was heel enthousiast en wilt de volgende keer weer mee, evenals mijn kennissen. Bedankt en complimenten voor alles.

Tot de volgende keer en succes,

Roeky

Ingezonden stuk

By | Activiteit | No Comments

Dagbesteding met een speciale missie, de ouderen een fijne dag aanbieden , waar zij , een paar uur nuttig bezig zijn.

Beginnend met een warm ontvangst met koffie, thee en wat versnapering. Daarna een half uur ochtend gymnastiek, waarbij de benen en armen kunnen losgooien begeleid door een gymleerlaar.

Soms is er ook voorlichting, educatief thema of ontspanning zoals bingo, kruiswoordpuzzel . Waarna wordt afgesloten met een gezonde warme maaltijd.

Dit wil ik op de maandagen zeker niet missen , want ik blijf hierdoor lekker fit en denk niet alleen aan mijn (84 jarige) leeftijd, blijf zo doorgaan Bestuur en Vrijwilligers van Bangsa Jawa

R.Kamperveen

Kembang atiku Lied van het jaar!

By | Activiteit | No Comments

Kembang atiku Lied van het jaar!

De stemmen zijn geteld!  Kembang atiku van Marcus Nahar is de nummer 1 van 2021 bij Radio Bangsa Jawa. Van 17 t/m 31 december kon men via onze website stemmen op hun favoriete songs/artiesten en op vrijdag 7 Januari 2022 werd de complete Top 20 live op de Radio uitgezonden via www.bangsajawa.com | www.bangsajawa.nl

Bekijk hier de complete lijst

Top 20 - 2021

Top 20 -2021
Nr Artiest Titel
01Marcus Nahar Kembange atiku
02D Musical ft Harold DjasmadiSayangku
03Mantje K & Kevin CruickzHey sopo iku
04Debby NatsirOpo wis orah tresno
05Formatie TMC ft AldritchNomer siji
06Angel Valerie ft Ari Lima Pengen ketemu
07Nina SiscaNgono kae
08Isje & FriendsVoel je los
09Ervinie T Schatje lief
10Bryan LoNyuwun gusti
11Rowan Soekatma Membre den dei
12 Isabella & Nelis Tepung kanji
13Happy AsmaraApakah itu cinta
14Ritchie Natsir Pingin ketemu
15Stanlee RabidinSing sabar lan nrimo
16Georgy NojoredjoOh baby
17 Asty DewiSwara adoh
18Rima & Rochmad Ojo nesu nesu
19Stevano SticoMooi oema
20Paul HeidanusPutraku

Top 20 – 2020

By | Activiteit | No Comments

TASYA ROSMALA – TATU #1

Tijdens de live uitzending van vrijdag 01 januari 2021 werd TATU – TASYA ROSMALA uitgeroepen tot lied van het jaar 2020 bij Radio Bangsa Jawa.  Luisteraars en fans konden de afgelopen weken hun favoriete song nomineren voor een plek in de top 20 en dat deden ze ook via bangsajawa.com.  Zie voor een volledig TOP20  onderstaandlijst

TOP 20 - 2020

Top 20 -2020
Nr Artiest Titel
01Tasya Rosmala Tatu
02Didi Kempot & Stanlee Rabidin Pamer bojo
03Didi Kempot & Yuni Shara Kapusan Janji
04Sabrina Tarnadi & Debby Natsir Cidro
05Paksi Raras Alit Band Lungiting asmara
06Maroef Amatstam Namung kowe
07Mantje Karso ft Hariette Mingoen Als je maar danst
08Denny Caknan Kartonyono medot janji
09Machiano Markus Bribi mi
10JeanieJoe sa fenie leti
11Dory Harsa My love
12 Isje Ralim & Raquel Sarina Sondroe joe
13Didi KempotKowe isik neng kene
14Georgy Nojoredjohello sayang
15ArtoetiantiKangen sliramu
16Arda Kagem ibu
17 AlphaMi sa tang lobi joe
18Kevin Cruickz Gelukkig
19RicomanNanga yu
20Music band DesireDesire jawa medley

Een Kerstverhaal

By | Activiteit | No Comments

Zondagmorgen om 11.15 uur.

Bij tante Suzy op 1-hoog wordt er aangebeld.

“Wie daar”.

“Is Henry van Bangsa Jawa, tante”.

“Oh. Henry. Van Bangsa Jawa. Kom binnen dan.. “.

“Nee tante. Is Corona. Ik blijf buiten”.

En zo ging dat ongeveer de 13de december bij diverse ouderen. Zij werden verrast met een bezoek van een aantal vrijwilligers. En die kwamen niet met lege handen.

Met als motto ‘uit het oog maar niet uit het hart’ wilde de welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam laten blijken de groep ouderen niet te zijn vergeten. Dus met goede moed en enthousiasme gingen op die koude decemberdag de vrijwilligers bij hen langs de deur om een tas vol lekkernijen af te leveren. Een enkeling die dat kon en nog mobiel haalden zelf hun pakket op aan de Paalbergweg en bleven eventjes na om een praatje te maken. Maar wel op anderhalve meter van mekaar. Met een mondkapje op.

En ondanks dat het korte ontmoetingen waren was het voor de ouderen een feestje. Weer iemand te kunnen zien en spreken van Bangsa Jawa. Het gemis van het bij elkaar komen op de maandag tijdens de dagbesteding in het verenigingsgebouw was voelbaar.

Ze hadden nu even de gelegenheid hun verhaal kwijt te kunnen. Zoals de oma die de afgelopen periode wel 4 keer was gevallen. Gelukkig niets gebroken maar de blauwe plekken zaten er nog. En een andere meneer die vertelde zich erg eenzaam te voelen. Niemand om je heen om mee te babbelen. Dat maakte hem verdrietig.

De hele dag thuis te blijven zitten om te voorkomen niet besmet te raken. Geen familie noch vrienden te kúnnen ontvangen zorgt ervoor dat mensen nu geïsoleerd raken. Vooral de seniore burgers treft dit het hardst. Met de Kerstdagen in het vooruitzicht is de welzijnsvereniging zich hier heel erg van bewust en met deze actie wilden zij wat meer oog en aandacht hebben voor deze toch al kwetsbare groep.

Op 14 december jl. bestond de ouderendagbesteding 11 jaar. Vóór Covid-19 werden de maandagen trouw en druk bezocht. Jaar in. Jaar uit. En het hoeft geen verder betoog om te benadrukken hoe belangrijk dit wekelijkse samenzijn voor de ouderen is. Om met elkaar te delen de herinneringen aan vroeger. Gezamenlijk mee te doen met de diverse activiteiten. En ter afsluiting van de dag een heerlijke maaltijd opgediend te krijgen. Dit alles wordt zo gewaardeerd.

Hopelijk komt er gauw een moment dat dit allemaal weer mogelijk zal zijn. Op welke manier en rekening houdend met veiligheidsvoorschriften, dat zal de tijd leren. Opdat ouderen, ongeacht de etnische achtergrond, wederom vrij en blij zich zullen aanmelden bij de dagbesteding. Want één ding moet u weten. Bij Bangsa Jawa is iedereen van harte welkom!

Ruth Kaiman

Amsterdam, 19 december 2020

Bezoekje ( Munjung)

By | Activiteit, Corona | No Comments

Sinds het begin van Corona uitbrak zijn alle activiteiten van de vereniging gesloten, zo ook de wekelijkse ouderendag besteding “ Ontmoeting Vol Betekenis”. We zijn rondje langs de vaste bezoekers en vrijwilligers geweest om gedag te zeggen, vragen hoe het hun gaat en ze laten weten dat we hun niet vergeten zijn.

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

By | Activiteit | No Comments

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

Een samenwerking met diverse Javaanse en Indonesische artiesten in Nederland.
Deze moeilijke en onzekere tijden vragen om samenwerking , eenheid en solidariteit. Middels deze video willen we een ieder een hart onder de riem steken.

Met dank aan :
Aidah Amatstam, Anisha Shravani, chantal Karijosentono,Ammier Tordjo, Arifien Amatstam , Artoetianti, Brian Lo , Clint Wirjosentono, Conswella Wongsokarijo , Dewi Asti ,Eddy Assan , Grace Nathalie, Idris Permata, Ilse Setroredjo, Ira herlina, Indah Onny, Isje ralim, Maroef Amatstam, Nina Sisca, Sergio Saman, Yanthi Lesmono

En speciale dank :
Paul Mertodikromo
Audio/video- mixing /editing

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19

By | Corona | No Comments

De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 raakt ook onze vereniging.
Naar aanleiding van de specifieke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen heeft de Welzijnsvereniging Banga Jawa Suriname ing Amsterdam besloten al haar activiteiten tot en met 5 april niet door te laten gaan.

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:
-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Schud geen hand(en)

Wij danken u voor uw begrip.

TOP20 -2019

By | Activiteit | No Comments

AKU CINTA PADAMU – DORY HARSA STAAT OP #1

VRIJDAG 27 december 2019, werd er tijdens de live uitzending van de top20 bij RADIO BANGSA JAWA rond 18.45u “ AKU CINTA PADAMU “ uitgeroepen tot lied van het jaar 2019

Luisteraars, fans, bezoekers en omroepers konden de aflopen 2 weken hun stemmen/nominaties via bangsajawa.com uitbrengen. Er werd weer flink gestemd en daarvoor onze dank.

Zie hierdonder de complete lijst van de TOP20

TOP 20 - 2019

Top 20 -2019
Nr Artiest Titel
01Dory HarsaAku cinta padamu
02Didi Kempot & Dory Kangen Nickerie
03ISK ft Lilian Tordjo Mi lobi yu
04Xessionz ft Emmely & Petje Suryani
05Ricoman Brownskin baby
06Didi Kempot Lungo esuk mulih esuk
07Kasimex ft Elton Tanpo kowe
08Siti Badriah Lagi syantik
09Xessionz ft Emmely Gi yu
10Selection ft RaviIseh tresno kowe
11Oesje Soekatma & Indah Onny Urip rukun
12 Nia Dewi Mi gudu
13ISK ft Mantje Lekker ding
14Oesje SoekatmaOpo salahku
15Selection ft Debbie & AmmierSing tah tresnanie
16Via Vallen Banyu langit
17 Stanlee Rabidin Bopoh
18Idris Permata Tresno sliramu
19Kasimex ft Elton Kowe tah entennie
20Bryan LoSuriname

Viering 10 jr ouderdag besteding & jaar afsluiting

By | Activiteit | No Comments

Een prachtig versierde zaal, drankjes en heerlijke hapjes door een aantal senioren meegebracht en t feest kon beginnen. De sfeer zat er meteen goed in.

Het 10 jarig jubileum van de seniorendagbesteding werd ingeleid door voorzitter Carla Soemanta……. met een terugblik van hoe het allemaal begon en de zoektocht naar een geschikte locatie om de senioren een dagbesteding te bieden om vooral niet te vereenzamen.

Na de overheerlijke soep lieten de senioren zich van hun beste kant zien : niet alleen bij de Quiz waarbij hun geheugen op de proef gesteld werd was het een heus gevecht wie er als de winnaar uit de bus kwam, maar ook gingen de beentjes als professionals bij een poco poco dans van de vloer.

Natuurlijk kon bij zo”n feestelijke gelegenheid een bijzonder smakelijk diner niet ontbreken.

Heel bijzonder was het optreden van Dewi waarbij zij het leven van de vrouw in de Dessa en de Kampong met superieure elegantie vertolkte. Ook de Javaanse hofdans door de dansers van “Sinar Anyar” die zo stoer strijdvaardig een stukje geschiedenis van Java deden herleven mag zeker niet onvermeld blijven.

Grote dank ging uit naar het BESTUUR en de stoet van VRIJWILLIGERS (ja echt met hoofdletters) die niet alleen deze avond tot een succes maakten, maar vooral de drijvende kracht zijn om een organisatie als Bangsa Jawa te runnen.
Het optreden van Dewi Asty verhoogde de feeststemming .De avond werd feestelijk afgesloten met een mooie taart en een gezellige dansie met optreden van Soemi.

Linda Tjon

Weekendje Lille

By | Activiteit | One Comment

Reisverslag busreis naar Lille op 5 en 6 oktober 2019

Ik ben gevraagd om een reisverslag te schrijven maar voordat ik daarmee begin wil ik mezelf eerst even netjes voorstellen. Mijn naam is Anna Edhard en via een goede vriendin ben ik geïntroduceerd in de warme gezellige familie van de welzijnsvereniging van Bangsa Jawa.

Op zaterdag 5 oktober 2019 reisde Bangsa Jawa in een dubbeldekker bus met ca 83 gezellige mensen af naar het Franse plaatsje Lille. Het was stralend herfstweer en na een gezellige busreis mochten we uitstappen bij de mall Euralille met meer dan 120 (!!) winkels.

De meesten konden hier eindeloos genieten van het grote aanbod aan winkels, schoenen, kleding, tassen etc. etc. Voor degene die andere interesses hadden was er ook de mogelijkheid om Lille te ontdekken want in 2004 was Lille tenslotte de Europese Culturele hoofdstad.

Een deel uit de groep had tijdens de lunch trek in pekingeend en ging naarstig op zoek naar een Chinees restaurant. Een lunch nuttigen in een restaurant tijdens de voor ons gangbare lunchtijden bleek in Lille toch iets anders te gaan want tussen 14:00 uur en 17:00 uur gingen de meeste restaurants dicht. Rusttijd! Gelukkig waren er genoeg alternatieven en zo kon iedereen aan hun trekken komen.

Na deze leuke dag werden we aan het einde van de middag keurig naar ons Ibis Styles hotel gebracht. Degene die vermoeid waren hebben zich heerlijk kunnen terugtrekken in hun hotelkamer. Een deel had nog voldoende energie en ging verder met plezier maken in de lobby/ontbijtzaal van het hotel. Allerlei lekkernijen kwamen op tafel en werd over en weer uitgedeeld. Een deel (overwegend de jongeren onder ons ) bestelden bij
Mc Donald menu’s die in het hotel werden bezorgd. Er werd gelachen, gesmuld, gedanst, gekaart en veel torie’s gedeeld. Pure gezelligheid!

Zondagmorgen na het eenvoudige maar voedzame ontbijt keken we naar buiten en zagen we helaas dat de weersvoorspelling uit was gekomen…hujan/regen (oedan), hujan (oedan) en nog eens hujan (oedan)….

Dat mocht de pret niet drukken. Aangezien we met een bus vol zonnige mensen op reis waren, zijn we toch gewoon naar de zondagsmarkt gegaan. Met paraplu’s in de handen liep de één door de markt en ging de ander heerlijk ergens warm en droog zitten om iets te eten en/of te drinken.

Begin van de middag werden we wederom afgezet bij de mall. Helaas, helaas, was de grote mall gesloten. Er werd besloten eerder terug te reizen naar Nederland. De groep die zaterdag de pekingeend had misgelopen heeft zondag nog net voor vertrek kunnen genieten van een heerlijke lunch…drie keer raden….pekingeend!!.

Nadat wij zondag weer veilig bij het gebouw van Bangsa Jawa werden afgezet hebben we heerlijk kunnen genieten van de saoto traktatie van de twee jarigen, Linette en Rebo. Dank jullie wel voor de traktatie!

Kortom een geslaagd weekendje uit waaraan iedereen op zijn eigen manier leuke herinneringen aan zal hebben. We kijken nu al uit naar de volgende trip! .

Terima kasih aan alle organisatieleden van Bangsa Jawa.

Anna Edhard

NOSTALIGISCHE DAG VOOR SENIOREN @ KWAKU FESTIVAL 2019

By | Activiteit | No Comments

Het Participatie Team is een Stichting die door toenmalige prinses Máxima is opgezet over heel Nederland, met als doel dat de senioren vrouwen elkaar kunnen ondersteunen en versterken. De slogan “Samen staan wij sterk” wordt dan ook vaak gehoord.

Thans is de doelgroep van de Stichting uitgebreid met jong volwassenen die begeleiding nodig hebben. Het P-Team Amsterdam is een van de weinige organisaties die erg actief is. Het P-Team organiseert voor senioren van haar doelgroep iedere jaar een grote bijeenkomst op het Kwaku Festival.

Mevr. Moreen Dors, de vice voorzitter van P-Team vertelde dat zij de opdracht van de gemeente Amsterdam hebben gekregen om een selectie te maken voor de uitnodiging op deze verwendag. Daarbij wordt gedacht aan personen die niet zo gauw naar evenementen gaan, zodat zij uit hun isolement kunnen komen.

Gezien het beperkt aantal plaatsen op locatie zijn vele senioren helaas niet uitgenodigd. Bij de vraag waarom er niet een grotere tent is opgezet om meer bezoekers te kunnen ontvangen werd geantwoord, dat de organisatie van de bijeenkomst dan vanwege een tekort aan vrijwilligers niet haalbaar zou zijn.

De groep enthousiaste vrijwilligers van P-Team werd aan het publiek voorgesteld. Chapeau voor de organisatoren en vrijwilligers van het P-Team.

Op uitnodiging van P-Team mochten ook dit jaar senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam deelnemen aan de jaarlijkse verwendag op het Kwaku Festival. Senioren die een stadspas met een groene stip hebben konden onder begeleiding aanwezig zijn op de bijeenkomst. Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam was goed vertegenwoordigd door 10 senioren en 2 begeleiders.

Er werd afgesproken om op zaterdag 20 juli 12.30 uur te verzamelen bij het Anton de Kom plein en vandaar uit naar het Kwaku Festival terrein te lopen.

De dag begon met regenbuien. Gelukkig klaarde het op toen de senioren 1 voor 1 verschenen en vervolgens naar de plaats van bestemming liepen.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam werden op vriendelijke wijze ontvangen door de gastvrouwen/-heren van P-Team.

De zaal liep al spoedig vol met dames en heren uit verschillende senioren organisaties en woongroepen in Amsterdam. Een ieder werd voorzien van een

lunchpakket. Een flesje water, lekkere frisdrank en versnaperingen ontbraken er niet.

Het evenement werd geopend door de voorzitter van het P-team. Daarna volgde  een spectaculaire gym-sessie met dans waaraan alle aanwezigen meededen.

Er waren verschillende optredens. Zo werden gedichten voorgedragen. Er werd ook info gegeven omtrent de donor wet. De senioren van de dagbesteding BJA hebben 2 Poco Poco dansdemonstraties gegeven, die erg in de smaak zijn gevallen bij het publiek. Hiervoor kregen zij een daverend applaus.

Aan de jarigen in de maand juli is ook gedacht. Zij kregen allen een verjaardagsboeket van het P-team.

Tegen 16 uur  kregen de senioren een warme maaltijd, netjes in boxen verpakt. Het menu bestond uit moksi alesi met kip, zuurgoed en bakbanaan. Iedereen deed zich hieraan goed en heeft smakelijk gegeten.

Na het eten was er gelegenheid tot dansen met een Kaseko groep die prachtige muziek ten gehore bracht. Het dans minnend publiek was niet meer te houden en danste met veel plezier met elkaar.

Tegen 17.00 uur werd de trekking van de loterij gedaan. Menige gelukkige winnaars gingen met een prijs naar huis.

Om 18.00 uur werd deze happening beëindigd en de senioren gingen tevreden naar huis of bleven nog even op het terrein van het Kwaku Festival om te genieten van het avondprogramma van het Kwaku Festival.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam en alle andere aanwezige senioren hebben met veel plezier deel genomen aan deze activiteit. Ze waren een dagje op stap en hebben vele bekenden kunnen ontmoeten.

Met dank aan de gemeente Amsterdam, het P-Team, de seniorenbegeleiders(bjsa) en de organisatoren van het Kwaku Festival.

27 juli 2019, Mbulan.

 

Dagje Orchideeen Hoeve

By | Activiteit | No Comments

Maandag 22 juli 2019 om 10.00 uur. Daar gaan we dan. Onze leider Mas Hendrik (omoe) heet ons welkom in de bus voor onze trip naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Een bustrip georganiseerd door Welzijnsvereniging Bangsa Jawa.

“Fasten Your seatbelt” anders kunnen wij niet vertrekken roept onze Mas Hendrik streng om .

Daar aangekomen kon je je eigen gang gaan. Er is zoveel te zien. Je weet niet waar je moet beginnen. We komen in een ruimte met allerlei verschillende soorten orchideeën. Wij waren niet weg te slaan uit deze ruimte. Je bent geneigd gelijk wat mee te nemen. De mogelijkheid was er om diverse orchideeën en hebbedingetjes te kopen uit de winkel.

Wat is de Orchideeen Hoeve?

De orchideeën Hoeve is een ruimte van ongeveer 25.000 m2 en bestaat uit de orchideeëntuin/kwekerij, Amazone regenwoud, Lorituin, Vlindervallei, “zwevende” bloementuin, en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit naar al dat bloemenpracht. Maar er was nog veel meer. Ook diverse diersoorten komen voorbij zoals de Alpaca’s, Flamingo’s, Aapjes en schildpadden. De diverse vissoorten niet te vergeten de Koi, Goudkarpers en Roodstaartmeervallen. Kortom, mooi om te zien, te veel om op te noemen.

Mijn favoriet de Lori’s. In de Lorituin kan je de Lori’s (papegaaitjes) afkomstig uit Australië bewonderen. Bij de ingang kan je een cupje nectar kopen en de Lori’s voeren. Die komen op je arm of schouders om uit het cupje te slurpen. Ik was niet weg te slaan bij die mooie Lori’s. Kan ik er 1 meenemen?

In het Amazone regenwoud veel herkenbare bloemen en planten. Je waant je gelijk in je geboorteland Suriname of voor anderen “de Tropen”!

Hier en daar kon je in alle rust op een bankje zitten en het bloemenpracht bewonderen. Vooral in de “zwevende tuin”. Heel mooi in elkaar gezet en wat een rust. In één woord prachtig!

Zoals altijd alleen maar leuke en spontane mensen die meegaan. Mbulan heeft ons vermaakt met haar raadsel en dubbelzinnige verhalen. Er werd veel en hard gelachen tijdens het nuttigen van een lunch in het restaurant.

Om 5 uur reden wij terug naar Amsterdam Bangsa Jawa. Daar werden wij verwend met Nasi ala BJSA. Na zo een trip gaat je maag knorren! Al met al het was de moeite waard om de Orchideeën Hoeve te mogen bezoeken en te bewonderen. Namens een ieder die mee zijn gegaan, DANK JE WEL VOOR DEZE PRACHTIGE DAG!

Annette Wirdjo

Diner en dans Buurthuis Holendrecht

By | Activiteit | No Comments

Verslag senioren bangsa jawa amsterdam naar buurthhuis Holendrecht.

Een paar maanden geleden werd onze activiteitenbegeleidster mevr Hillegoda Tanoesetiko benaderd door mevr Alida Landbrug. De senioren werden uitgenodigd voor een gezellige dans en diner dag in het buurthuis van Holendrecht.

Mevr Alida Landbrug is oprichster van de informele dagbesteding “Huntu Makandra”.

Op 2 juli was de acitiviteit van Hunta Makandra. Dit werd geopend met een dj van 16:00u tot 17:30u.

Om 18:00u tot 20:00u werd er samen gedineerd. De entree bedroeg € 5,-.

Dit evenement werd 3 weken tot een maand van te worden medegedeeld aan de senioren tijdens de samenkomst op de maandag. Velen waren erin geïnteresseerd.

Gister 2 juli 2019 was het zover. De in totaal 65 gasten druppelde binnen en werden hartelijk ontvangen door de organisatie. Iedereen kreeg bij de ingang een gekleurde stickertje. Dit gaf aan, aan welke tafel tafel je mocht zitten.

De stoelen en tafels raakte al gauw bezet.De gasten deden zich tegoed aan een drankje en onderlinge gesprekken. De dj begon op tijd met het afdraaien van de muziek en de gastvrouwen-heren braken het ijs door de gasten te halen voor een dansje. Deze gastvrouwen-heren zijn leden van een ballroom-stijldansclub. Zij waren te herkennen aan een badge die ze droegen.

Er onstond een gezellige sfeer en iedereen begon zich over te geven aan de muziek.

Het was mooi om te zien hoe divers de bezoekers waren, erg multi culti.

Met het danspaleis mag je een plaatje aanvragen variërend van 1800 tot heden. Nadat je een verzoekplaatje had aangevraagd werd de kleur van de tafel aangekondigd en dan werd jou plaatje afgedraaid. er werden verschillende genres van muziek aangevraagd en gedraaid. Een ieder deed mee, ook met de polonaise zelfs met de griekse dans.

Voor het einde van de dans sessie mochten de senioren van Bangsa Jawa een poco poco dans demonstreren. Een ieder deed mee op de tonen van “gemu Famire”. wat waren de senioren van de dagbesteding BJSA trots dat de dans in de smaak was gevallen en dat er een grote animo was onder de gasten die spontaan meededen met de danspasjes.

Wij kregen een daverend applaus en na het afdraaien van de laatste 2 nummers mochten wij plaats nemen in het restaurant voor het diner.

Er hebben zich meer mensen aangemeld voor het diner. Er werden nog meer stoelen aangesleept en nog meer tafels gedekt om voldoende plaats te nemen voor meer dan honderd personen.

Het bereiden van het eten werd verzorgd door “Resto van harte Amsterdam’. de chef-kok sprak een welkomst woord uit en stelde de helpende koks aan het publiek voor.

Het diner bestond uit drie gangen menu. Het voorgerecht was een Mexicaanse salade. De sfeer in het restaurant was gemoedelijk te noemen. Ondanks je niet met volle mond mag praten, hoorde je toch een luid geroezemoes, goede interactie en iedereen sprak met elkaar.

Het hoofd gerecht bestond uit kipsaté, gebakken aardappel en tomaten salade.

Tot slot volgde het toetje, een heerlijke wafel en appel compote.

Ik heb de chef-kok persoonlijk bedankt en hem de beste complimenten gegeven. Iedereen was voldaan en had hun buikje vol gegeten. Na een korte babbel bij het afscheid nemen van elkaar ging iedereen zijn eigen weg naar huis.

Kortom dit uitje was wederom geslaagd en het eerst volgende uitje is een bezoek aan De Orchideeën hoeve, op 22 juli.

Chapeau voor mevr H. Tanoesetiko die deze uitjes mogelijk heeft gemaakt voor de senioren van de dagbesteding “ontmoeting vol betekenis” van BJSA.

 

Woensdag 3 juli 2019,

Mbulan

 

65
Awards Won
268
Completed Designs
37
GitHub Repo's
439
Cups of Coffee