Eddy Assan – Sa mi du yu so #1

By | Activiteit | No Comments

Eddy Assan flikt het weer!!

“EDDY ASSAN – SA MI DU YU SO” is door de luisteraars/fans en omroepers uitgeroepen tot lied van het jaar 2023. In 2009 stond Eddy Assan & Hesdy met Broeya no deh  voor het eerst  op # 1 en nu 14 jaar later staat hij weer op 1. Hij is hiermee de 2e zanger met 2 nr1 hits in de TOP20 bij Radio Bangsa Jawa .  Zie hieronder de complete TOP20- 2023

TOP 20 - 2023

Top 20 -2020
Nr Artiest Titel
01EDDY ASSANSa Mi Du Yu So
02Formatie D BrothersOjo nyalake aku
03WarcoOseng oseng
04Xessionz ft Emmely & MarcusKatresnanku
05Georgy Nojoredjo & AgfrahPingin njanding
06Ndarboy Ft Stanlee RabidinKoyo Jogja Suriname Istemewa
07Irama SmeltkroesSa mi moes du
08WakijanBebarengan sing wis jo ben wis
09Richard SanrawiLob mi srefi
10Rowan SoekatmaWis tak pasrakeh
11Lare Jawi 97 Ft Woro WidowatiNutupi Laraku
12 Kenneth AtmodikromoKowe dudu sing mbiyen
13Ilse SetroredjoTresno tekaning pati
14Dix RangersOpo kowe ora ngerti
15Reis ft Kevin CruickzzBaila Para Mi
16Poelong ft FaizCah ayu
17 Happy Asmara ft RastamaniezNgopi maszeh
18Oesje Soekatma & Eddy AssanPokoeman
19Angel ValerieWang dey sa kong
20Dapur MusicKembang melatie
.

Kerstmarkten 2023

By | Activiteit | No Comments

Gezellige uitstapje naar kerstmarkten in Oberhausen en Dortmund

Op 16 december vertrokken we vanuit Bangsa Jawa aan de Keienbergweg 97 met 48 personen naar Duitsland. We stonden startklaar met onze koffers bij de bus en waren uiteraard enthousiast gecombineerd met wat gezonde spanning naar deze reis.

Rond 9.00 u vertrokken we eerst richting Oberhausen met de sympathieke chauffeur ……..

Er was een gezellige sfeer in de bus, die toen we Oberhausen bijna bereikt hadden, werd beproefd door een ‘ spookrijder’ ( er waren wegwerkzaamheden) waardoor we wel een poos in de file stonden.

In Oberhausen aangekomen was er een prachtige kerstsfeer aanwezig en kon er naar hartenlust geshopt worden. Er was ook een kerstmarkt waar we ons hart konden ophalen aan de heerlijke braadwurst, Sauerkraut, gepofte kastanjes en veel meer…….

Na de nodige inkopen gedaan te hebben vertrokken we naar onze hotel alwaar we de buurt konden verkennen en opzoek konden gaan naar een goed restaurant.

De avond werd voorgezet met wat potjes troefcall en dansen; dit laatste die helaas niet met luid muziek gedaan kon worden was wel erg gezellig.

Op 17 dec vertrokken we naar een kerstmarkt in Dortmund en konden daar prachtige foto’s maken tussen de schitterende kerstverlichtingen/ kerstversieringen en de grootste kerstboom van het land.

Er waren hier en daar wel wat teleurgestelde gezichten toen bleek dat de winkels gesloten waren aangezien het een zondag betrof.

Overall waren het 2 fijne dagen waarbij we samen een leuke tijd hebben kunnen doorbrengen, gezellig hebben kunnen praten,lekker hebben gegeten en wat van de fantastische kerstsfeer in Duitsland hebben kunnen meemaken.

Kerst, the most wonderful time of the year!!

Rita Djamenawi

Ingezonden

By | Activiteit | No Comments

Dit was voor mij en mijn partner de eerste keer dat we voor bangsa jawa met de southeast parade mee liepen.

Bij aankomst bij de studio van bangsa jawa waren Sandra Martowisatro en haar team al druk bezig met het aankleden en opmaken (de thema was feest) van de diverse danseressen, entertainers en anderen.

Er heerste een gezellige, leuke en feestelijke stemming in de tot kleedruimte omgebouwde studio.

Toen was het onze beurt. (We hadden hier al een paar dagen naar uitgekeken). We werden in Sumatraans klederdracht aangekleed en opgemaakt.

Wauw zo mooi!

Als trotse javanen waren we beiden vereerd dat wij in Sumatraans kledij tezamen met de groep met

 • de  mooie danseressen uit Jakarta en Bali,
 • de entertainers, de hoofdfiguranten Rawana en Hanuman uit de toneelstuk Ramayana,
 • onze eye catcher, de becak rijder en zijn becak
 • de diverse vrijwilligers in hun prachtige traditionele klederdracht,
 • onze cultuur mocht uitdragen door mee te lopen in  de Southeast parade 2023.

We mochten als groep met startnummer 1 starten omdat Bangsa Jawa 40 jaar bestaat.

Als groep hebben we meermalen (ook in de regen) poco poco  gedanst, gelachen en uiteraard plezier gemaakt .

We werden bij het eindpunt door de muziekformatie 2Remember met een poco poco liedje verwelkomd.

Alle ogen waren op ons gericht. Wij en onze groep dansten samen met hun de poco poco  alsof onze leven ervan afhing 😉.

Dit was echt een leuke ervaring om mee te doen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Inneke en Michel

Artikel uit het Parool

By | Activiteit | No Comments

Javaanse welzijnsorganisatie Bangsa Jawa bestaat 40 jaar: ‘De gemiddelde Javaan treedt niet graag op de voorgrond’

De Javaanse welzijnsorganisatie Bangsa Jawa bestaat veertig jaar. En al veertig jaar is de boodschap dezelfde: hallo, wij zijn er ook nog!

Patrick Meershoek 6 september 2023, 03:00

Een van de kernkwaliteiten van de vrijwilligers van Bangsa Jawa is het inpakken van verhuisdozen. In de vijftien jaar dat Carla Soemanta voorzitter is van de Javaanse welzijnsorganisatie, is dat zes keer gebeurd. “We hebben zo’n beetje in alle delen van de stad gezeten,” vertelt ze. “Steeds een tijdelijk onderkomen, waar we kunnen blijven tot er een nieuwe bestemming voor het pand is gevonden. Soms wat langer, dan weer kort.”

Het nieuwste adres is een bedrijventerrein in Zuidoost, waar Bangsa Jawa een verzamelgebouw deelt met onder meer een schoonheidssalon, een cateraar, een brassband en een castingbureau. In het kantoor van Bangsa Jawa wordt dagelijks radio gemaakt voor de doelgroep: de circa 5000 Javanen in Amsterdam en een veelvoud aan belangstellenden die, soms vanaf de andere kant van de wereld, via internet meeluisteren naar de uitzendingen.

Niet onzichtbaar zijn

Bangsa Jawa is opgericht in 1983. Aan de wieg van de vereniging stond Soewarto Moestadja die ooit stadsdeelraadslid in Zeeburg was en later in Suriname tot vijf maal toe een ministerspost zou bekleden. De doelstellingen van het eerste uur zijn nog steeds van kracht: zorgen voor de Javanen die dat nodig hebben – bijvoorbeeld door het organiseren van dagbesteding voor ouderen – en bestuurders en instellingen herinneren aan het bestáán van de groep.

De voorzitter wordt niet gehinderd door schroom, vertelt ze lachend. “Als ik een bestuurder zie lopen, storm ik erop af om hem of haar aan het jasje te trekken. En de volgende keer doe ik dat weer. Als je aandacht wilt, moet je erom vragen. We moeten aan de weg timmeren om niet onzichtbaar te zijn. Onze stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing weet wie we zijn en komt geregeld naar de studio om uitleg te geven over het bestuur. Dat is belangrijk.”

De Javaanse gemeenschap is een hechte gemeenschap, vertelt Soemanta. “Ook toen onze voorouders van Nederlands-Indië naar Suriname trokken, bleven zij trouw aan elkaar en aan hun roots. Hun taal, hun cultuur, hun tradities: daar werd grote waarde aan gehecht. Dat geldt ook voor de Surinaamse Javanen die in de jaren zeventig naar Nederland kwamen. Onze taallessen zijn erg populair, ook bij de nieuwe generatie.”

Verkapte slavernij

In het jubileumjaar van de afschaffing van de slavernij is er ook aandacht voor de geschiedenis van de ruim 30.000 Javaanse contractarbeiders die tussen 1890 en 1939 naar Suriname werden gebracht om op de plantages te werken. “Het is natuurlijk niet te vergelijken met wat de Afrikanen in Suriname eeuwenlang is aangedaan,” zegt Soemanta er onmiddellijk bij. “Maar in het geval van de Javanen was er toch sprake van verkapte slavernij.”

Bij het verdelen van de aandacht voor de verschillende groepen in Suriname die met slavernij en contractarbeid te maken hadden, lijken de macht van het getal en de cultuur de Javanen parten te spelen. “We zijn maar een kleine groep,” zegt radiomaker Singo. “En de gemiddelde Javaan treedt niet graag op de voorgrond. De mensen hebben heus wel een mening, maar die zullen ze niet snel buiten de eigen kring uitspreken.”

Als presentator kijkt Singo wat dat betreft weleens jaloers naar de collega’s van radio Mart, waar voortdurend levendig wordt gediscussieerd, ook over een gevoelig onderwerp als het koloniaal verleden. “Ik probeer onze luisteraars af en toe uit te dagen met een prikkelende stelling, maar er wordt weinig ingebeld. Soms sturen ze me hun standpunt met een app. Dan vraag ik: waarom bel je niet? Maar dat vinden mensen toch ingewikkeld.”

Dat zegt trouwens niets over de betrokkenheid bij de vereniging. Voorzitter Soemanta: “Ons vorige onderkomen was aan de Paasheuvelweg. We zaten daar net een dag, toen bij een inbraak onze radioapparatuur werd gestolen. Alleen de kabels lagen er nog. Iedereen was down. We zijn een inzamelingsactie gestart onder de luisteraars, en die leverde binnen een paar dagen voldoende op om nieuwe apparatuur te kopen. Dan besef je: we zijn niet alleen.”

40 Jarig Jubileum

By | Activiteit | No Comments

Na maanden van voorbereidingen was het zover: De viering van het 40 jarig jubileum van Bangsa Jawa Suriname ing Amsterdam op 2 september 2023.

De weergoden waren ons gunstig gezind want een magistrale stralende zon scheen door de Atrium van CEC Amsterdam Zuidoost.

De middag programma had 3 bijkomende verrassingen. Bangsa Jawa heeft van Loco Burgermeester Dhr. Alexander Scholtes een Jubileum penning mogen ontvangen, Donita Singodikromo is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en 9 vrijwilligers die meer 10 jaar de ouderen dagbesteding hebben gedraaid een Heldenspeld van Gemeente Amsterdam.

De uitvoering van de programmering is voor ieder bezoeker een verrassing;

 • Dewi Asti die eerste deel krontjong heeft gezongen en met een bezoeker samen een cappella een lied ten gehore bracht.
 • De mode shows met traditionele kleding met Flash mop en mashup dance
 • Djaran Kepang ( paardendans ) die ons allen hebben verrast met traditionele uitvoering
 • Interactieve Ande-Ande Lumut
 • Velen schuiven met hun voeten op de dansvloer met Muziek formatie Odjo Samar

We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet.

Ook onze dank gaat uit naar

 • De sprekers Dhr. Alexander Scholte, Mevr. Tanja Tanja Jadnanansing en Mevr. Hariette Mingoen.
 • Asty Dewi zang en uitvoering Ande Ande Lumut
 • Djaran Kepang uit Delfzijl (Scv Gotong Rojong)
 • Sandra Martowisastro ( Moderne Kebaya ,Show,Flashmop en Mashup)
 • Dj Stan
 • Odjo Samar

En we danken u allen voor uw komst om met ons dit mijlpaal te vieren.

Wij kunnen allen terugkijken op een geslaagde viering.

Dit alles is mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR BESTUURSLID

By | Activiteit | No Comments

AMSTERDAM – Vandaag, zaterdag 2 september 2023, is Donita Singodikromo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Singodikromo ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Alexander Scholtes vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor welzijnsorganisatie Bangsa Jawa Suriname ing Amsterdam (BJSA). De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de feestelijke viering van het veertigjarige jubileum van de vereniging, die hiervoor ook een jubileumpenning ontving.

De organisatie voor Javaanse Surinamers in Amsterdam bestaat dit jaar veertig jaar en drijft op de inzet van tientallen vrijwilligers. Zij helpen Amsterdammers met Surinaams-Javaanse achtergrond met praktische zaken, zoals het aanvragen van huursubsidie en het invullen van formulieren. Ook organiseren ze verschillende sociale activiteiten om te voorkomen dat ouderen vereenzamen.

Eén van die vrijwilligers en penningmeester is Donita Singodikromo, die zich al ruim achttien jaar inzet voor de vereniging. Daarnaast zet zij zich ook landelijk in voor de Surinaams-Javaanse gemeenschap in Nederland. Vanwege haar grote belangeloze inzet is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

Bron: Gemeente Amsterdam

Bangsa Jawa viert 40 jarig jubileum

By | Activiteit | No Comments

Op 30 augustus 2023 is het precies 40 jaar geleden, dat Bangsa Jawa officieel als welzijnsvereniging is opgericht. Een mijlpaal, die niet ongemerkt voorbij mag gaan.

Om dit bijzondere jubileum te vieren is er op zaterdag 2 september een middag/avond feest in het CEC-gebouw in Amsterdam zuidoost.

Dubbelfeest

Niet alleen wordt er stilgestaan bij het jublieumjaar van Bangsa Jawa maar ook wordt 133 jaar Javaanse Immigratie herdacht. De Javaanse stem zal op deze dag luid klinken.

Het belooft een mooi feest te worden, met een hapje en drankje, sprekers en een mooi cultureel programma. Het bestuur van de vereniging nodigt u hierbij uit. U bent van harte welkom!

Missie

Na de komst van Javanen van Suriname naar Nederland tussen 1974 -1980, groeide de behoefte om elkaar te ontmoeten om het isolement te doorbreken. Ook was er veel vraag naar meer informatie, soms in de eigen taal, over het nieuwe moederland.

Daarom werd er naast het organiseren van culturele en informatieve bijeenkomsten ook snel gestart met het maken van radio. In de radioprogramma’s, was er veel aandacht voor muziek, cultuuroverdracht, informatie en taal. Dat zorgde gaandeweg niet alleen voor meer waardering voor de cultuuruitingen, maar lukte het hierdoor ook het Javaans cultureel erfgoed levend te houden.

De uitdaging is nu, jongeren te blijven interesseren zich te verdiepen in de Javaanse cultuur en taal, zodat het ook in de toekomst bewaard blijft. De Javaanse talen, Ngoko en Krama bijvoorbeeld, worden nauwelijks meer gesproken en geschreven. Daar is op ingespeeld en worden sinds kort taalcursussen voor georganiseerd en gegeven.

 Bestuurswensen

De vereniging draait op vrijwilligers. Een vast team van vrijwilligers zorgt voor de wekelijkse dagbesteding voor senioren en voor de dagelijkse radio-uitzendingen. Naast maaltijden, activiteiten en andere gezelligheid, geven we informatie en bieden hulp op alle mogelijk gebied.

Na corona bleek die behoefte om weer bij elkaar te komen groter.

Dat kwam ongelukkig uit, omdat in die periode Bangsa Jawa haar vaste plek kwijtraakte, in verband met herbestemming van die locatie.

Gelukkig bood De Drecht ons 1 keer in de week, voor een paar uur, ruimte aan. We zijn daar natuurlijk blij mee, maar het is wel behelpen, zegt Carla Soemanta, voorzitter sinds 2006. We passen daar net in. We hebben een lange wachtlijst.  Dus als je vraagt wat er nog te wensen is na 40 jaar, dan zeg ik: een eigen ruimte, waar ouderen vaker terecht kunnen dan 1 keer in de week en  we meer activiteiten  kunnen organiseren.

Het zijn niet alleen Surinaams Javaanse ouderen die bij ons komen, dat is een misverstand, we vangen breed op en met alle liefde en plezier. Weet je, de blijdschap, een simpele glimlach van de ouderen, daar doen we het voor. Het geeft zoveel kracht en energie.

Een eigen ruimte zou inderdaad  fijn zijn, zegt ook Donita Singodikromo, penningmeester van Bangsa Jawa. We zijn in die 40 jaar, zeven keer verhuisd. Omdat we zo’n hecht team zijn en weten dat de senioren op onze rekenen, hebben we doorgezet.

Het was niet makkelijk, vooral toen dit bestuur zo’n kleine 20 jaar geleden, de vereniging overnam. We stonden vreselijk in het rood. Toen hebben we vaak gedacht, wat bezielt ons om het over te nemen. Maar het is ons gelukt, om orde op zaken te stellen. Daar zijn we ongelooflijk trots op, ook op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt.

De dagbesteding voor ouderen loopt beter dan we gehoopt hadden. De dagelijks radio-uitzendingen worden in Nederland, maar ook wereldwijd goed beluisterd. Ja, er is alle reden voor feest!

Meer weten over Bangsa Jawa: www.bangsajawa.nl

Radio-uitzendingen 24 uur per dag te beluisteren.

Met live uitzendingen op: ma – vr: 17:00 – 20:00

za: 16:00 -19:00 en zo : 14:00 – 19:00

J. Dikmoet

Dierenpark Taman Indonesia

By | Activiteit | No Comments

Blij en opgewekt stonden de senioren van Bangsa Jawa bij De Drecht op de bus te wachten die ons naar Taman Indonesia in Kallenkote -Overijsel zou brengen.En niet naar Arnhem zoals enkelen dachten (smile}.

Het weer was ons goed gezind, een licht briesje maar zonnig. Ondanks wij te horen kregen dat de bus helaas niet bij De Drecht ons kon ophalen maar boven op de dreef , bleef de goede stemming er in. In de bus plaats genomen werd, zoals gebruikelijk, verwacht dat de chauffeur zich aan ons zou voorstellen, maar jammer dat gebeurde niet. Niet getreurd hij heeft ons veilig heen en teruggebracht. Op de plaats van bestemming aangekomen uitgestapt en zoals gebruikelijk stonden onze fotografen klaar om mooie kiekjes te schieten.

Een mooi entree in de sferen van Indonesia.Sommige senioren hadden echt trek in een kopje koffie of thee met een lekker stukje spekkoek of wat anders. Het zonnetje scheen en het terras was uitnodigend. In groepjes gingen wij het park in. Taman Indonesia gaf ons een idee van de fauna en flora op de Indonesische eilanden. Verschillende vogelsoorten, vissen , kippen, bamboe en diverse kruidensoorten. Ik waande mij even terug op onze rondreis door Java En Bali.

Enkelen onder ons vroegen waar de apen waren want die hebben ze niet gezien. Maar niet getreurd want volgens mij waren wij toch de apen? ( smile). Het restaurant ook in Indonesische sferen. Nasi Rames, loempia, en heerlijke cocosijs en nog veel meer.Verder veel te zien en te koop in de winkel en het museum. Kleding, sieraden, boeken etc.

Om 15:00 uur stapten wij weer in de bus terug naar Amsterdam Zuidoost. Moe en voldaan hebben sommigen ook een dutje gedaan. Dat was weer een leuke dag georganiseerd door het bestuur en de vrijwilligers van Bangsa Jawa !

Hiervoor namens alle senioren HARTELIJK DANK !!!

Op naar de volgende trip.

Marijke Chiffrun- van de L’ IsleD

Stan & Stan – Terpaku #1

By | Music | No Comments

STAN & STAN – TERPAKU # 1

Op vrijdag 30 december werd er tijdens de LIVE uitzending van de TOP20 bij Radio Bangsa Jawa , STAN & STAN – TERPAKU UITGEROEPN TOT LIED VAN HET JAAR 2022. 25 jaar na zijn 1e #1 hit SLEGEDEK en met de hulp van Stanley Sardjoe staat Stanlee Rabidin voor de 2e keer op #1 bij Radio Bangsa Jawa. Er werd dit jaar weer flink op de poll gestemd, dankjewel daarvoor en voor een complete TOP20 , zie hieronder

Top 20 - 2022

Top 20 -2022
Nr Artiest Titel
01Stan & Stan Terpaku
02Bryan Lo ft Lia CentilAku kangen kowe
03Denny Caknan ft Abah Lala Ojo dibandingke
04Kurnia Dewi Opo pancen kowe uwes lali
05Marcus Nahar Fu tego nanga yu
06SkylorUma fu mi ati
07Eddy Assan Mi lobi yu
08Indah Onny Mendung tanpo udan
09Rowan Soekatma Krosso angetmu
10Ria Sandy Ervinna Suloyo
11John Clay & ConswellaJouw vibe
12 Damian TjokropawiroAyu putih
13Bryan Lo Libie de so keba
14SihoOjo dibandingke
15Ammier TordjoAku seneng, aku tresno
16Mardina ft Mantje KAdoh marang kowe
17 Georgy EntertainmentSayangku reggae mashup
18SilvioLieveling
19Niken Yra ft Salimin AmatSayangku siji kowe
20Eko Kulo nuwun
.

Fries Museum

By | Activiteit | No Comments

Enkele weken geleden maakte Hillegonda ons blij met de mededeling dat we door de Vriendenloterij een uitje aangeboden kregen.

Eindelijk was t zover, op donderdag 3 november om 9.15  vertrokken we met een volgeladen Museumbus naar het Fries Museum in Leeuwarden, en werden verwend met koekjes door Bangsa Jawa en  cake van Mbulan.

Via de afsluitdijk  reed onze chauffeur ons veilig naar het museum waar onze gastvrouw Marijke ons opwachtte en konden we gelijk aanschuiven voor koffie of thee. Voor de rondleiding werden we in 3 groepen verdeeld en de tentoonstelling Vrijheid, vetes, vagevuur gaf een goed beeld van de Friezen in de middeleeuwen. In Friesland draaide het om eer en aanzien bij de rijken, de vrouwen bekleedden zich met heel veel sieraden. De rijken toonde hun aanzien in de kerk door geld  te geven om zodoende na hun dood, korter in het vagevuur te hoeven. Concurrentiestrijd tussen families en clans werd uitgevochten door langdurige vetes waarbij ze hun eigen rechter speelden. Een indrukwekkende tentoonstelling.

Gelukkig  konden we na de rondleiding in pais en vrede genieten van een lekkere lunch, en al zingend in de bus onze terugreis beginnen.

Al met al een heel gezellige dag, waarbij we mekaar weer beter hebben leren kennen, Dank aan de Vriendenloterij, het bestuur van BangsaJawa , de vrijwilligers en alle senioren.

Op naar het volgend samenzijn

Linda Tjon

SEP22

By | Activiteit | No Comments
Als deelneemster, van de groep van Bangsa Jawa tijdens de Southeast Parade, vond ik het persoonlijk heel spannend. In de zin van: wat zal mij te wachten staan?

Het was voor mij en mijn dochter Chloë (10) de eerste keer meedoen aan dit evenement. Ik heb meteen “ja” gezegd, toen het mij werd gevraagd. Ik ben heel gek op mijn cultuur: de klederdracht, de verschillende danssoorten( vooral de kleding die je aantrekt bij een optreden). In mijn jeugd heb ik zelf in een javaans dans-en gamelangroep gezeten. Dit wil ik ook zo overdragen aan mijn kinderen. Als Javaan moet je niet vergeten vanwaar je komt. 

Tijdens de Parade zag ik ook andere groepen van verschillende cultuurachtergronden en ze waren ook zo prachtig gekleed. Beetje vermoeiend de eerste keer lopen, volgendjaar loop ik zeker weer mee en ik hoop dat de groep groter zal worden. 

Als laatste zou ik willen zeggen: aarzel niet om mee te doen de eerst volgende Southeast Parade van Bangsa Jawa. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. 

Met vriendelijke groeten,

Cheryl Sanradji

We zijn weer on air

By | Activiteit, Music | No Comments

Door een  grote storing bij het datacentrum, zijn we de afgelopen 3 dagen offline geweest. Alle data zijn verloren gegaan, waardoor we opnieuw moeten starten en alle aanpassing moeten doorvoeren , dit houd in dat wij voorlopig alleen via onze website te beluisteren zijn. Via onze APP zijn we voorlopig niet te ontvangen, er wordt  aan gewerkt en tot die tijd dus alleen via : www.bangsajawa.com  | www.bangsajawa.nl te beluisteren.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak en hopen je weer te verwelkomen.

Veel luisterplezier toegewenst.

IOS App

By | Activiteit | No Comments

En daar is ie dan eindelijk, onze ios app. De lang verwachte ios app is een feit en is net als de android (Google Play Store)versie gratis te downloaden( App Store). Wacht niet te lang met installeren en geniet 24/7 van de mooiste pop jawa songs.

Ingezonden Dagje Keukenhof

By | Activiteit | No Comments

Yes, op 25 april 2022 ging ik een busreis maken met Bangsa Jawa naar Keukenhof.

Zo’n uitje is altijd heel leuk en gezellig, want ik ontmoet mensen, die ik jarenlang niet meer zie en ik maak nieuwe vrienden. Bij Bangsa Jawa is het eén grote familie.

Voordat de reis begon, kregen wij warme drankjes aangeboden; wat een welkom!

In de bus was het lachen, want Mas Singo, nam ons af en toe in de maling en de chauffeur was ook wel grappig. Keukenhof is mooi, maar de tijd vloog zo voorbij .

Terug bij Bangsa Jawa kregen we weer, lekkere warme drankjes en als verrassing ook nog een portie eten. Hoe mooi is dat. Ondanks, dat het weer niet zo geweldig was, kan ik terugkijken, op een geslaagd uitje.

Iemand, die voor het eerst meeging, was heel enthousiast en wilt de volgende keer weer mee, evenals mijn kennissen. Bedankt en complimenten voor alles.

Tot de volgende keer en succes,

Roeky

Ingezonden stuk

By | Activiteit | No Comments

Dagbesteding met een speciale missie, de ouderen een fijne dag aanbieden , waar zij , een paar uur nuttig bezig zijn.

Beginnend met een warm ontvangst met koffie, thee en wat versnapering. Daarna een half uur ochtend gymnastiek, waarbij de benen en armen kunnen losgooien begeleid door een gymleerlaar.

Soms is er ook voorlichting, educatief thema of ontspanning zoals bingo, kruiswoordpuzzel . Waarna wordt afgesloten met een gezonde warme maaltijd.

Dit wil ik op de maandagen zeker niet missen , want ik blijf hierdoor lekker fit en denk niet alleen aan mijn (84 jarige) leeftijd, blijf zo doorgaan Bestuur en Vrijwilligers van Bangsa Jawa

R.Kamperveen

Kembang atiku Lied van het jaar!

By | Activiteit | No Comments

Kembang atiku Lied van het jaar!

De stemmen zijn geteld!  Kembang atiku van Marcus Nahar is de nummer 1 van 2021 bij Radio Bangsa Jawa. Van 17 t/m 31 december kon men via onze website stemmen op hun favoriete songs/artiesten en op vrijdag 7 Januari 2022 werd de complete Top 20 live op de Radio uitgezonden via www.bangsajawa.com | www.bangsajawa.nl

Bekijk hier de complete lijst

Top 20 - 2021

Top 20 -2021
Nr Artiest Titel
01Marcus Nahar Kembange atiku
02D Musical ft Harold DjasmadiSayangku
03Mantje K & Kevin CruickzHey sopo iku
04Debby NatsirOpo wis orah tresno
05Formatie TMC ft AldritchNomer siji
06Angel Valerie ft Ari Lima Pengen ketemu
07Nina SiscaNgono kae
08Isje & FriendsVoel je los
09Ervinie T Schatje lief
10Bryan LoNyuwun gusti
11Rowan Soekatma Membre den dei
12 Isabella & Nelis Tepung kanji
13Happy AsmaraApakah itu cinta
14Ritchie Natsir Pingin ketemu
15Stanlee RabidinSing sabar lan nrimo
16Georgy NojoredjoOh baby
17 Asty DewiSwara adoh
18Rima & Rochmad Ojo nesu nesu
19Stevano SticoMooi oema
20Paul HeidanusPutraku

Top 20 – 2020

By | Activiteit | No Comments

TASYA ROSMALA – TATU #1

Tijdens de live uitzending van vrijdag 01 januari 2021 werd TATU – TASYA ROSMALA uitgeroepen tot lied van het jaar 2020 bij Radio Bangsa Jawa.  Luisteraars en fans konden de afgelopen weken hun favoriete song nomineren voor een plek in de top 20 en dat deden ze ook via bangsajawa.com.  Zie voor een volledig TOP20  onderstaandlijst

TOP 20 - 2020

Top 20 -2020
Nr Artiest Titel
01Tasya Rosmala Tatu
02Didi Kempot & Stanlee Rabidin Pamer bojo
03Didi Kempot & Yuni Shara Kapusan Janji
04Sabrina Tarnadi & Debby Natsir Cidro
05Paksi Raras Alit Band Lungiting asmara
06Maroef Amatstam Namung kowe
07Mantje Karso ft Hariette Mingoen Als je maar danst
08Denny Caknan Kartonyono medot janji
09Machiano Markus Bribi mi
10JeanieJoe sa fenie leti
11Dory Harsa My love
12 Isje Ralim & Raquel Sarina Sondroe joe
13Didi KempotKowe isik neng kene
14Georgy Nojoredjohello sayang
15ArtoetiantiKangen sliramu
16Arda Kagem ibu
17 AlphaMi sa tang lobi joe
18Kevin Cruickz Gelukkig
19RicomanNanga yu
20Music band DesireDesire jawa medley

Een Kerstverhaal

By | Activiteit | No Comments

Zondagmorgen om 11.15 uur.

Bij tante Suzy op 1-hoog wordt er aangebeld.

“Wie daar”.

“Is Henry van Bangsa Jawa, tante”.

“Oh. Henry. Van Bangsa Jawa. Kom binnen dan.. “.

“Nee tante. Is Corona. Ik blijf buiten”.

En zo ging dat ongeveer de 13de december bij diverse ouderen. Zij werden verrast met een bezoek van een aantal vrijwilligers. En die kwamen niet met lege handen.

Met als motto ‘uit het oog maar niet uit het hart’ wilde de welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam laten blijken de groep ouderen niet te zijn vergeten. Dus met goede moed en enthousiasme gingen op die koude decemberdag de vrijwilligers bij hen langs de deur om een tas vol lekkernijen af te leveren. Een enkeling die dat kon en nog mobiel haalden zelf hun pakket op aan de Paalbergweg en bleven eventjes na om een praatje te maken. Maar wel op anderhalve meter van mekaar. Met een mondkapje op.

En ondanks dat het korte ontmoetingen waren was het voor de ouderen een feestje. Weer iemand te kunnen zien en spreken van Bangsa Jawa. Het gemis van het bij elkaar komen op de maandag tijdens de dagbesteding in het verenigingsgebouw was voelbaar.

Ze hadden nu even de gelegenheid hun verhaal kwijt te kunnen. Zoals de oma die de afgelopen periode wel 4 keer was gevallen. Gelukkig niets gebroken maar de blauwe plekken zaten er nog. En een andere meneer die vertelde zich erg eenzaam te voelen. Niemand om je heen om mee te babbelen. Dat maakte hem verdrietig.

De hele dag thuis te blijven zitten om te voorkomen niet besmet te raken. Geen familie noch vrienden te kúnnen ontvangen zorgt ervoor dat mensen nu geïsoleerd raken. Vooral de seniore burgers treft dit het hardst. Met de Kerstdagen in het vooruitzicht is de welzijnsvereniging zich hier heel erg van bewust en met deze actie wilden zij wat meer oog en aandacht hebben voor deze toch al kwetsbare groep.

Op 14 december jl. bestond de ouderendagbesteding 11 jaar. Vóór Covid-19 werden de maandagen trouw en druk bezocht. Jaar in. Jaar uit. En het hoeft geen verder betoog om te benadrukken hoe belangrijk dit wekelijkse samenzijn voor de ouderen is. Om met elkaar te delen de herinneringen aan vroeger. Gezamenlijk mee te doen met de diverse activiteiten. En ter afsluiting van de dag een heerlijke maaltijd opgediend te krijgen. Dit alles wordt zo gewaardeerd.

Hopelijk komt er gauw een moment dat dit allemaal weer mogelijk zal zijn. Op welke manier en rekening houdend met veiligheidsvoorschriften, dat zal de tijd leren. Opdat ouderen, ongeacht de etnische achtergrond, wederom vrij en blij zich zullen aanmelden bij de dagbesteding. Want één ding moet u weten. Bij Bangsa Jawa is iedereen van harte welkom!

Ruth Kaiman

Amsterdam, 19 december 2020

Bezoekje ( Munjung)

By | Activiteit, Corona | No Comments

Sinds het begin van Corona uitbrak zijn alle activiteiten van de vereniging gesloten, zo ook de wekelijkse ouderendag besteding “ Ontmoeting Vol Betekenis”. We zijn rondje langs de vaste bezoekers en vrijwilligers geweest om gedag te zeggen, vragen hoe het hun gaat en ze laten weten dat we hun niet vergeten zijn.

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

By | Activiteit | No Comments

Met trots presenteren we Heal the world (cover)

Een samenwerking met diverse Javaanse en Indonesische artiesten in Nederland.
Deze moeilijke en onzekere tijden vragen om samenwerking , eenheid en solidariteit. Middels deze video willen we een ieder een hart onder de riem steken.

Met dank aan :
Aidah Amatstam, Anisha Shravani, chantal Karijosentono,Ammier Tordjo, Arifien Amatstam , Artoetianti, Brian Lo , Clint Wirjosentono, Conswella Wongsokarijo , Dewi Asti ,Eddy Assan , Grace Nathalie, Idris Permata, Ilse Setroredjo, Ira herlina, Indah Onny, Isje ralim, Maroef Amatstam, Nina Sisca, Sergio Saman, Yanthi Lesmono

En speciale dank :
Paul Mertodikromo
Audio/video- mixing /editing

65
Awards Won
268
Completed Designs
37
GitHub Repo's
439
Cups of Coffee
Heb je een vraag?