KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR BESTUURSLID

By september 4, 2023Activiteit

AMSTERDAM – Vandaag, zaterdag 2 september 2023, is Donita Singodikromo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Singodikromo ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Alexander Scholtes vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor welzijnsorganisatie Bangsa Jawa Suriname ing Amsterdam (BJSA). De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de feestelijke viering van het veertigjarige jubileum van de vereniging, die hiervoor ook een jubileumpenning ontving.

De organisatie voor Javaanse Surinamers in Amsterdam bestaat dit jaar veertig jaar en drijft op de inzet van tientallen vrijwilligers. Zij helpen Amsterdammers met Surinaams-Javaanse achtergrond met praktische zaken, zoals het aanvragen van huursubsidie en het invullen van formulieren. Ook organiseren ze verschillende sociale activiteiten om te voorkomen dat ouderen vereenzamen.

Eén van die vrijwilligers en penningmeester is Donita Singodikromo, die zich al ruim achttien jaar inzet voor de vereniging. Daarnaast zet zij zich ook landelijk in voor de Surinaams-Javaanse gemeenschap in Nederland. Vanwege haar grote belangeloze inzet is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Orde van Oranje-Nassau

Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt verleend aan personen die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis. Er zijn zes graden in de Orde van Oranje-Nassau: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

Bron: Gemeente Amsterdam

Leave a Reply

Heb je een vraag?