NOSTALIGISCHE DAG VOOR SENIOREN @ KWAKU FESTIVAL 2019

By augustus 4, 2019Activiteit

Het Participatie Team is een Stichting die door toenmalige prinses Máxima is opgezet over heel Nederland, met als doel dat de senioren vrouwen elkaar kunnen ondersteunen en versterken. De slogan “Samen staan wij sterk” wordt dan ook vaak gehoord.

Thans is de doelgroep van de Stichting uitgebreid met jong volwassenen die begeleiding nodig hebben. Het P-Team Amsterdam is een van de weinige organisaties die erg actief is. Het P-Team organiseert voor senioren van haar doelgroep iedere jaar een grote bijeenkomst op het Kwaku Festival.

Mevr. Moreen Dors, de vice voorzitter van P-Team vertelde dat zij de opdracht van de gemeente Amsterdam hebben gekregen om een selectie te maken voor de uitnodiging op deze verwendag. Daarbij wordt gedacht aan personen die niet zo gauw naar evenementen gaan, zodat zij uit hun isolement kunnen komen.

Gezien het beperkt aantal plaatsen op locatie zijn vele senioren helaas niet uitgenodigd. Bij de vraag waarom er niet een grotere tent is opgezet om meer bezoekers te kunnen ontvangen werd geantwoord, dat de organisatie van de bijeenkomst dan vanwege een tekort aan vrijwilligers niet haalbaar zou zijn.

De groep enthousiaste vrijwilligers van P-Team werd aan het publiek voorgesteld. Chapeau voor de organisatoren en vrijwilligers van het P-Team.

Op uitnodiging van P-Team mochten ook dit jaar senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam deelnemen aan de jaarlijkse verwendag op het Kwaku Festival. Senioren die een stadspas met een groene stip hebben konden onder begeleiding aanwezig zijn op de bijeenkomst. Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam was goed vertegenwoordigd door 10 senioren en 2 begeleiders.

Er werd afgesproken om op zaterdag 20 juli 12.30 uur te verzamelen bij het Anton de Kom plein en vandaar uit naar het Kwaku Festival terrein te lopen.

De dag begon met regenbuien. Gelukkig klaarde het op toen de senioren 1 voor 1 verschenen en vervolgens naar de plaats van bestemming liepen.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam werden op vriendelijke wijze ontvangen door de gastvrouwen/-heren van P-Team.

De zaal liep al spoedig vol met dames en heren uit verschillende senioren organisaties en woongroepen in Amsterdam. Een ieder werd voorzien van een

lunchpakket. Een flesje water, lekkere frisdrank en versnaperingen ontbraken er niet.

Het evenement werd geopend door de voorzitter van het P-team. Daarna volgde  een spectaculaire gym-sessie met dans waaraan alle aanwezigen meededen.

Er waren verschillende optredens. Zo werden gedichten voorgedragen. Er werd ook info gegeven omtrent de donor wet. De senioren van de dagbesteding BJA hebben 2 Poco Poco dansdemonstraties gegeven, die erg in de smaak zijn gevallen bij het publiek. Hiervoor kregen zij een daverend applaus.

Aan de jarigen in de maand juli is ook gedacht. Zij kregen allen een verjaardagsboeket van het P-team.

Tegen 16 uur  kregen de senioren een warme maaltijd, netjes in boxen verpakt. Het menu bestond uit moksi alesi met kip, zuurgoed en bakbanaan. Iedereen deed zich hieraan goed en heeft smakelijk gegeten.

Na het eten was er gelegenheid tot dansen met een Kaseko groep die prachtige muziek ten gehore bracht. Het dans minnend publiek was niet meer te houden en danste met veel plezier met elkaar.

Tegen 17.00 uur werd de trekking van de loterij gedaan. Menige gelukkige winnaars gingen met een prijs naar huis.

Om 18.00 uur werd deze happening beëindigd en de senioren gingen tevreden naar huis of bleven nog even op het terrein van het Kwaku Festival om te genieten van het avondprogramma van het Kwaku Festival.

De senioren van Dagbesteding Bangsa Jawa Amsterdam en alle andere aanwezige senioren hebben met veel plezier deel genomen aan deze activiteit. Ze waren een dagje op stap en hebben vele bekenden kunnen ontmoeten.

Met dank aan de gemeente Amsterdam, het P-Team, de seniorenbegeleiders(bjsa) en de organisatoren van het Kwaku Festival.

27 juli 2019, Mbulan.

 

Leave a Reply

Heb je een vraag?