Stedentrip 2018

By juni 12, 2018Uitje

Parijs. Afgelopen vrijdagavond omstreeks 10 uur. In de wijk Vélizy stopt chauffeur Johan van Bovotours zijn dubbeldekker voor het Holiday Inn Express Hotel.

Als de deuren zijn geopend stromen 88 personen de bus uit. Een beetje moe van de lange rit en de dag die voor allen al vroeg begon. Die ochtend werd iedereen geacht om 7.45 uur aanwezig te zijn bij het gebouw van Welzijnsvereniging Bangsa Jawa ing Amsterdam. Tegen negenen vertrok de bus om zeven uren later te arriveren in de stad van de liefde.

Na aankomst en om tijd te winnen kreeg de groep volgens program de gelegenheid om die middag gezellig te slenteren in de kunstenaarswijk Montmartre. Vanwege het mooie warme weer was dit toeristisch trekpleister uitzonderlijk druk en besloten de meeste mensen om ergens in de buurt een kop koffie te drinken of in één van de vele restaurantjes te eten tot de bus hen weer zou ophalen.

Op de zaterdag was een stadsrondrit gepland met tussendoor voldoende stops zoals op de Champs-Elysees en de Joodse buurt Le Marais. Voor degene die de stad op eigen houtje wilden verkennen was dit natuurlijk ook mogelijk. Zoals de vijftal jongelui die hadden besloten de dag door te brengen in Euro Disney. Die hebben zich in het pretpark uitstekend vermaakt vertelden zij later. Tenslotte werd de tweede dag afgesloten met een nachttour. Beroemde bouwwerken zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren, de Notre-Dame, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Opéra en nog vele anderen worden prachtig verlicht en veranderen Parijs in de Lichtstad.

Zondagmorgen. Na het ontbijt stond de hele hal voor de hotelreceptie vol met trolleys en plastic tasjes waarin de gekochte souvenirs. Uitchecken en hierna de laatste uurtjes van deze city-trip nog even voortzetten voordat we zouden terugrijden naar Amsterdam om daar de Bangsa Jawa thuisblijvers dankbaar in de armen te sluiten vanwege de hartelijke ontvangst met heerlijke kopje saoto-soep. En de gele sambal.

Maar eerst een uitgebreide bezichtiging van de Eiffeltoren. Het markante stalen monument dat is gebouwd aan de linkeroever van de Seine in het 7de arrondissement. Aangezien online de tickets reeds uitverkocht waren en mega lange rijen zich gevormd hadden voor de kaartverkoop werd de herinnering aan de Eiffeltoren maar vastgelegd met het mobieltje vanaf de begane grond.

En om 14.00 uur was het zover. Met pijn in het hart namen wij afscheid van Parijs. De stad van de liefde. Of er dat weekend “stelletjes” zijn ontstaan? De tijd zal het leren…

 

Asmo Lasimin

Amsterdam, 11 juni 2018

Leave a Reply

Heb je een vraag?